30 apríla 2008

Výsledok ankety

Tak skončila sa anketa na mesiac apríl a otázka bola takáto:

Ako hodnotíte túto stránku?
0-25%

2 (25%)

25-49%

3 (37%)

50-74%

0 (0%)
75-89%

1 (12%)

90-100%

2 (25%)

Keby sme brali známkovanie ako v škole,tak dostanem 3/4.Keďže som s blogovaním začal len nedávno,je výsledok tejto ankety pre mňa motiváciou pre skvalitnenie tohto blogu.Ak máte nejaké dobré nápady,tak sem s nimi. :D Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

23 apríla 2008

Peterbilt











V tomto článku vám priblížim model amerického kamióna Peterbilt.Existujú 2 základné typy kamiónov.Niektoré majú motor pod kabínou vodiča,čiže im predná maska nevytŕča dopredu.Pri kamiónoch typu Peterbilt je motor umiestnený pred celým vozidlom,takže kamión pôsobí mohutnejšie.Taký typ sa mi páči viac,lebo vyzerá fakt dominantnejšie a keby takýto stroj išiel po diaľnici a ja by som stál pred ním,asi by som sa od prekvapenia a úžasu nepohol a ďalej by som už nemohol písať články na blog ;-).
No a teraz prejdime k modelu.Tento model som postavil začiatkom minulého roka.Vystrihovačka bola na 3 stranách,z toho náves zaberal jednu celú stranu.Prípravné práce trvali dlhšie ako pri iných modeloch,lebo napríklad také osobné autá nemajú toľko kolies :-D.Tento model sa mi podarilo celkom dobre zretušovať,takže by nemali byť vidieť žiadne biele hrany.Lepenie bolo vcelku rýchle a jednoduché až do fázy,keď bolo potrebné lepiť kolesá.Zadné kolesá na ťahači sú dokonca vypuklé smerom dnu.Pri starších modeloch sa mi niekedy stalo,že sa mi dlhé diely ako náves zvlnili a vytvorila sa vrtuľa.Tu sa mi to našťastie nestalo.Po dolepení som model 3-krát nalakoval a výsledok vidíte na fotkách.
Na tomto modeli sa mi najviac páčia kresby koní a aj celkove farba modelu.Chýbajú mi tu klasické výfuky a rám prednej masky.Dnes by som povedal,že model by mohol byť zložitejší,ale v dobe,keď som ho staval, bol asi primerane náročný.
Momentálne staviam model Peugeot 307 WRC,tak mi držte palce k jeho dokončeniu.Sám netuším,kedy sa podujmem k jeho dokončeniu,lebo sa mi nejako nechce a blíži sa leto,takže to sa mi asi tiež nebude chcieť :-D. Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

16 apríla 2008

Utrpenie maldého bloggera

Nebojte sa,nejde o žiadnu paródiu na dielo Goetheho.Tento článok sa bude veľmi odlišovať od ostatných,je však o blogovaní.Rád by som uviedol moje stanovisko k blogovaniu,jeho výhody aj nevýhody.
Začnime najprv tým dobrým a nechajme si znechutiť iba koniec.
+ možnosť (takmer) slobodného vyjadrovania
+ možnosť zidealizovať vaše predstavy o designe blogu
+ možnosť spoznať nových ľudí (týmto pozdravujem Martyho,Mi-sa,Davida a aj Jakuba,aj keď ho nepoznám)
+ možnosť dať si na blog reklamy a zarabáť tak nehorázne veľké zárobky až 0,1 dollára :D
+ možnosť propagovať svoje záľuby a tým pomôcť ich šíreniu medzi verejnosťou
+ kombinácia služieb od Google
- možnosť uploadovať len 1024 MB
- jednoduchosť šablón a málo priestoru na realizáciu

Určite je veľa plusov aj mínusov,na ktoré si teraz asi nespomeniem,ale to stačí.
Teraz chcem pokračovať mojimi vlastnými názormi.
Sám na seba som si ukul meč,uplietol bič,postavil gilotínu a spravil rôzne iné mučiace a vražedné nástroje tým,že som si vybral vystrihovačky ako tému pre blog.Vybral som si ju preto,lebo som chcel osviežiť spoločnosť blogov niečím,čoho tu nie je až tak veľa.Je to tu preplnené blogmi,ktoré hovoria iba o svojich autoroch alebo majú veľmi širokú tematiku.Ja síce pravda,že blog je miesto na realizovanie a predstavenie svojho ega a záujmov,ale treba si dať pozor,aby sa to nezmenilo na bulvárny plátok,ktorý ohovára všetkých a všetko a nevie,čo si má skôr vybrať.Sila blogu nie je vo veľkom počte príspevkov,ale o ich kvalite,téme a rozsahu.Jeden dlhý článok môže nahradiť veľa malých,píšucich vlastne o ničom.Pozitívne je to,že blog píšu väčšinou ľudia,ktorí poznajú aspoň základy pravopisu a nerobia časté chyby.Je to spôsobené tým,že tí,ktorí robia pravopisné chyby sú väčšinou vonku a robia kadejaké nekalé činnosti,čím však nechcem tvrdiť,že to je tak u každého.Keby však bola štatistika,tak mám asi pravdu.Na blogoch sa mi páči ich originalita a platí veta 100 ľudí 100 chutí.
Teraz som však na dosť dlho odbočil od témy.Vraciam sa k tým zbraniam,čo som si na seba pripravil.Ako dni pribúdajú,tak mi ubúdajú témy na písanie,preto musím čoraz častejšie vymýšlať originality ako je táto dnešná.Ešte na záver by som rád zdôraznil ako poteší človeka,hlavne bloggera,keď mu napíšete aspoň komentár alebo hocičo,lebo potom je to inšpirácia a odmena za písanie článkov.
Tento článok nespomína žiadneho konkrétneho bloggera a ak sa v ňom vidíte,tak to je spôsobené vami,ja za to nemôžem ručiť.Prajem veľa šťastia všetkým bloggerom,vystrihovačkárom a žijúcim ľuďom.

p.s.Ďakujem Ti pán Goethe,že si dal svojmu dielu tak originálny nadpis,ktorý sa dá použiť v mnohých prípadoch i keď to nemá nič spoločné s témou prvej knihy Utrpenie mladého Werthera.

p.s.2: Sorry,že som sem dal tento článok znova a zmazal tak komentáre,ale jedná sa o určitý druh pokusu. Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

10 apríla 2008

Ospravedlnenie

Chcem sa ospravedlniť...No schválne hádajte komu.No predsa vám,všetkým vystrihovačkárom a čitateľom blogu.Ospravedlňujem sa vám preto,lebo momentálne nemám čas písať nové príspevky do blogu a to z týchto dôvodov:
a)škola je ťažká a musím sa aj,verte či nie,učiť.
b)I´m translating this blog.Áno,prekladám tento blog do angličtiny a nebudem sem pridávať príspevky dovtedy,kým nepreložím všetky doteraz napísané príspevky do angličtiny,čo určitý čas potrvá.

Takže berte prosím ohľad na moje povinnosti a aspoň občas si pozrite,či nezačala na mojom blogu nejaká zmena,lebo keď preložím všetky články,budem písať aj nové. Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk
Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009