30 júla 2008

Anketa-filmy 1

Tak máme tu prvé hlasovanie o filmoch, ktoré sa vám páčia. Môj tip bol film Next a som aj zaň zahlasoval. Vy ste však rozhodli inak, takže tip mi nevyšiel :D. Na výber ste mali medzi filmami Next, Underworld, Underworld Evolution a Saw IV. Zväčša to boli filmy akčné až horrorové, vyhrať však mohol iba jeden a takto to dopadlo:


S jasným vedením až 42% vyhral film Saw IV, ktorý bol úspešným pokračovaním série filmov Saw. Ale aj tak si myslím, že všetkého veľa škodí ;-).

p.s. Pripravujem novinku v recenziách. Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

Anketa-brigáda

Túto otázku som sa zámerne spýtal, keď som začal aj ja brigádovať. Nechal som ju však iba jeden mesiac, pretože ak si niekto už dokonca júla nezohnal brigádu, tak je malá pravdepodobnosť, že si ju zoženie v auguste ;-). Ja osobne som do tejto ankety zahlasoval a teda hlasoval som za áno. No a anketa vyzerá takto:


Takže z tejto ankety vyplýva, že až 83% z vás sa doma ulieva, kým sa ja potím v práci :D. Z tohto taktiež vyplýva, že naši občania sa svojou hmotnosťou začnú čoraz viac podobať na Američanov :).

p.s. Držím vám palce, aby ste si našli brigádu na august. Teda ak ju chcete :)). Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

27 júla 2008

Banner maker pro 6

Rozhodol som sa, že si spravím nový vlastný banner. Prvé, čo som urobil bolo to, že som si vygoogloval potrebné návody a v nich som sa dozvedel o pár programoch, ktoré sú na tvorbu banneru vhodné. Pre moje potreby mi vystačil Banner maker pro 6.
Je to tam pekne vysvetlené krok za krokom a ak budete postupovať podľa pokynov, vytvoríte pekný a funkčný banner. Pozor na krok, keď udávate svoju adresu stránky a umiestnenie obrázku na internete. Ja som použil Image shack.
No a postupne vzniklo toto:



Banner slúži ako vizuálne upozornenie na môj blog, každý si ho môže dať na svoju stránku a tým ma podporí. Ja som sa rozhodol vytvoriť lištu s bannermi pre moje spriatelené blogy, viď. spodok stránky.

Ak máte aj vy banner a chcete sa stať spriateleným blogom/webom, napíšte e-mail alebo dajte o sebe vedieť.

Veľa šťastia pri tvorbe bannerov! Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

23 júla 2008

Oko

Po prečítaní názvu príspevku ste sa možno niektorí zamysleli, prečo píšem recenziu na film z roku 2002 od japonských tvorcov. Ja však píšem recenziu o úplne novom remaku slávneho filmu The Eye, ktorý vyšiel len teraz v roku 2008. Nevidel som film z roku 2002, preto nemôžem spraviť porovnanie recenzií, čo je škoda.


Hlavnou postavou je Sydney Wellsová (Jessica Alba), ktorá ešte ako malé dieťa prišla o zrak pri hre s jej sestrou Helen (Parker Posey). Vďaka tomu sa však naučila svet vnímať pomocou iných zmyslov.
Helen však aj po mnohých rokoch cíti vinu a zháňa rohovku pre svoju sestru. Sydney podstúpi transplantáciu rohovky a učí sa spoznávať nový svet okolo nej. Začína však vidieť divné tiene a miesta, ktoré sa pred ňou vytvárajú. Zo začiatku to pripisuje šoku z operácie. To isté tvrdí aj jej doktor Paul Falkner (Alessandro Nivola).
Sydney však začína tušiť, že vidí duše mŕtvych ľudí a tieňe, ktoré tieto duše dopravujú do záhrobia. Doktor jej však nechce veriť. Nikto jej nechce veriť. Po mnohých zvláštnych udalostiach jej však doktor uverí.
Spolu so Sydney začnú pátrať po minulosti darkyne, lebo pomocou jej očí vidia jej minulosť. Dozvedajú sa postupne celý príbeh a vízie začnú dávať zmysel. Na konci ich čaká neľahká úloha. To, ako sa s ňou vysporiadajú si pozrite.

Film ma zaujal pútavým a dobre spracovaným dejom. Grafická stránka tiež nie je na zahodenie. Premeny prostredia ako aj odraz v zrkladle sú zvládnuté perfektne. V deji upútajú hlavne naznačenia a drobnosti. Všimnite si rozsypaný cukor v kaviarni, v ktorom sú odtlačky dlane, taktiež náznakom sú aj hodiny, ktoré ukazujú 1:06. Tento film ma veľmi zaujal preto, lebo to nebol žánrovo len horror a dej bol o to lepší. To je veľké plus tohto filmu.


Žáner: Horror/dráma/thriller

Dĺžka: 98 minút

Krajina pôvodu: U.S.A.

Rok: 2008

Réžia: David Moreau

Hrajú: Jessica Alba, Alessandro Nivola, Parker Posey


Moje hodnotenie: 9/10


Oficiálna stránka filmu: The Eye

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia


p.s. tento film sa oplatí pozrieť. ;-) Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

21 júla 2008

Počítadlá

Pýtate sa, prečo mám až 3 počítadlá?

Dobré weby, ktoré som navštívil mali väčšinou viacero počítadiel. A ja som dokonca pochopil prečo. Netagent mal minule výpadok a 1-2 dni nemeral návštevnosť, preto je lepšie mať v zálohe aj ďalšie počítadlo.
Netagent mi ostáva, pretože je tu od začiatku a udáva počet doterajších návštevníkov.
Fyzkab counter ukazuje aj mesačnú návštevnosť a dajú sa v ňom nastaviť hodnoty rovnaké ako v už používanom počítadle. Ráta však aj každý reload stránky.
Toplist počítadlo je asi najlepšie. Ukazuje týždennú návštevnosť, nedali sa však v ňom nastaviť hodnoty, preto počíta návštevnosť až od dnes.

Takže keby nastal náhodou nejaký výpadok aj na 2 počítadlách, tretie stále ide.

p.s.Nie si istý? Poisti! Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

16 júla 2008

Čierne ovce

Poznáte ovečky? To sú tie milé malé zvieratká, ktoré robia mééé a vyzerajú ako obláčiky. Tak toto som si myslel aj ja, dokým som nevidel tento film.


Začiatok predstavuje scéna z detstva. Deti so svojím otcom zaháňajú stádo oviec do košiara. Ale potom sa mladý Henry ide najesť. Počuje divné zvuky v stodole. Jeho starší brat Angust si obliekol ovčiu kožu a vystrašil Henryho.
Potom dej pokračuje po 15 rokoch. Na farmu sa vracia Henry, ktorý tam chce dokončiť právnické veci a vzdorovať svojmu strachu z oviec. Na farme však pobiehajú aj 2 ekologickí aktivisti. Ukradnú vzorku z laboratória na farme, ale tá sa im rozbije a pohroma je na svete. Mierumilovné a bezbranné ovečky sa menia na vraždiace zvieratá, ktoré sa chcú dosýta najesť ľudského mäsa.
Henry spolu s kamarátom a aktivistkou utekajú pred ovcami a snažia sa zastaviť Angustov genetický projekt. To, či sa im to podarí, si pozrite.

Počas filmu uvidíte niekoľko krvavých scén, ale najlepšia je tá pri konci, samá krv a kusy mäsa. Tento film ma zaujal tým, že v sebe spája 2 navzájom odlišné žánre. Je to horror a zároveň komédia. Prevažuje síce stránka horroru, ale niektoré komentáre a situácie sú vtipné.

Žáner: Horror/komédia

Dĺžka: 87 minút

Krajina pôvodu: Nový Zéland

Rok: 2006

Réžia: Jonathan King

Hrajú: Peter Feeney (Angust), Nathan Meister (Henry)


Moje hodnotenie: 5/10


Oficiálna stránka filmu: Black sheep

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia+download


p.s. odteraz pozor na nebezpečné prdiace ovce :D Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

Ženy vs. prieskum

Dnes ráno som s "chuťou" jedol svoje suché raňajky a aby som sa nenudil, zapol som si rádio. Odzneli pesničky, dopravný servis, ale aj jedna zaujímavosť.
Podľa prieskumu ženy na Slovensku by najviac chceli mať sex s cudzincom, potom dokonca so svojím bývalým a na treťom mieste by to chceli skúsiť v trojke.
Po tejto informácii som sa skoro zadrhol jedlom. Potom nasledoval záchvat smiechu, lebo mi prišlo smiešne, ako mohli robiť tú anketu a ako prebiehala :D.

Ponaučenie: Muži volajte svojim expartnerkám a zavolajte rovno dvom ;-). Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

15 júla 2008

Bunker smrti

Pred tým, ako som dnes začal niečo pozerať, hľadal som na internete popis k niektorým filmom. Najviac ma zaujal práve tento a neľutujem to.


Na začiatku filmu nečakajte žiadne dlhé úvody, proste ide sa rovno do akcie.
Ochodník si najme partiu žoldnierov, aby ho dopravili na určité miesto priamo v centre bojiska, kde proti sebe stoja povstalci a vláda.
Keď sa tam dostanú, narazia na starý bunker. Zbežne ho preskúmajú a narazia na miestnosť, kde sú samé mŕtvoly. Jeden človek však žije, ale mlčí a nič nehovorí.
Keď preskúmajú celý bunker, na povrchu sa začne streľba. Nepriateľ je neznámy a ani ho nie je vidieť. Potom sa začnú diať čudné veci a žoldnieri začnú miznúť a umierať.
Obchodník musí žoldnierom vysvetliť celú pravdu o bunkri, v ktorom sa nachádzajú a potom začnú veci dávať zmysel. Akcia sa začne meniť na boj o holý život a kto chce prežiť, musí zachovať rozvahu.

Koniec tohto filmu bol veľmi zaujímavý a vyviedol ma z omylu, že filmy takéhoto žánru majú vždy iba jeden koniec. Autori nenaznačili žiadne pokračovanie, ale predsa dej rázne neukončili, veď si pozrite film a uvidíte. Mne sa film páčil, aj keď v ňom išlo hlavne o zabíjanie a prežitie. Páčil sa mi aj napriek tomu, že ja veľmi nemusím mysteriózne veci, ktoré sa tam diali. Film však na mňa pôsobil trocha pusto, bledo a šedivo. To asi spôsobilo to prostredie, v ktorom sa nachádzali, ale to len prispelo atmosfére filmu.

Žáner: Horror/akčný

Dĺžka: 90 minút

Krajina pôvodu: UK

Rok: 2008

Réžia: Steve Barker

Hrajú: Ray Stevenson, Julian Wadham, Richard Brake, Paul Blair, Brett Fancy


Moje hodnotenie: 7/10


Oficiálna stránka filmu: Outpost

DVD obal: Obal

Iná recenzia: akože recenzia

Recenziu sa mi nepodarilo nájsť, nie je to až tak starý film, tak som dal niečo podobné ;-)


p.s. viete čo mi v tom filme chýba? pekná ženská :D Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

10 júla 2008

Ratatouille-dobrú chuť!

Som rád, že pred pozeraním tohto filmu som bol najedený a odporúčam to urobiť aj vám.



Myšiak Remy nie je spokojný s jedlom z kontajnera. Radšej vždy zájde do domu babky a tam sa pozerá na seriál o varení. Raz ho však babka zbadá a vzrúšo začína. Babka sa ne*erie, vytiahne brokovnicu a začne strielať po každej myši, ktorú vidí.
Remy a aj klan jeho otca sú nútení odísť. Remy sa ešte pokúsi zachrániť kuchársku knižku, ale vďaka tomu nestíha doplávať za klanom pri úteku. Počas jeho najväčšej zúfalosti sa mu zjaví ako vidina kuchár Gusteau. Ukáže mu svoju reštauráciu a Remyho svet sa začne meniť.
V reštaurácii sa Remy spriatelí s nováčikom Linguinim. Vznikne medzi nimi kamarátske puto a takto sa vo filme vzťah medzi myšou a človekom dostáva na úroveň ako vzťah človeka s človekom. Remy pomáha Linguinimu variť jedlá, dokonca odhalí aj to, že Linguini je dedič reštaurácie. V každom vzťahu to však škrípe a aj Remy sa s Linguinim poháda.
Ako to však v animovaných rozprávkach chodí, uzmieria sa a podarí sa im prekonať takmer všetky prekážky. Film sa končí harmonicky, čo iné ste čakali?

Neľutujem, že som si tento film pozrel. Je to film vhodný na zrelaxovanie a dotvorenie pohody. Dej nie je komplikovaný a postavy sú vždy niečím typické. Nenašiel som nič také, čo by sa mi na filme nepáčilo, ale nie som si istý, či kniha dokáže plávať :).

Žáner: Animovaná komédia

Dĺžka: 110 minút

Krajina pôvodu: U.S.A

Rok: 2007

Réžia: Brad Bird

Hrajú (slovenský dabing): Juraj Kemka (Remy), Boris Al Khalagi (Linguini), Helena Krajčiová (Colette), Leopold Haverl (Gusteau), Juraj Haviar (Emile), Dušan Kaprálik (Skinner) a Ladislav Chudík (kritik Ego)


Moje hodnotenie: 8/10


Oficíálna stránka filmu: Ratatouille

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia


p.s.asi jeden z najlepších filmov od Pixar Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

09 júla 2008

Chlapci to chcú tiež a poriadne

Dnes som si pozrel tento film. Možno ho poznáte z nemeckého originálu ako Knallharte Jungs alebo po česky Kluci to chtěj taky a pořád. Stále je to však to isté.


Florián sa jedného dňa prebudí a začne s ním hovoriť "ON". Neustále ho otravuje, aby sa pozeral po pekných ženských vnadách a myslel vždy na to isté. Teda Flo nemyslí, zaňho myslí práve "ON". Privádza ho do trápnych situácií a spôsobuje mu to množstvo problémov.
Flo je zamilovaný do pekného dievčaťa (Maja), ktoré ho však považuje za úchyla. No bodaj by nie, keď ho riadi "ON" :D.
Dostať dievča snov Floriánovi pomáha aj jeho kamarát (Red Bull), ktorého rady tiež niekedy nestoja za veľa, ale nakoniec mu aj v niečom pomôžu.
Vo filme uvidíme množstvo pomôcok zo sexshopu, ktoré vyzerajú naozaj vtipne.
Film ponúka mnohé komické situácie, ktoré sa však jednému človeku asi nemôžu stať :D. Či Flo získa dievča svojich snov sa dozviete, keď si film pozriete ;-).

Ja som sa na tomto filme celkom dobre zasmial, ale vo filme sa našli nudné aj nezmyselné scény. Stávkovanie Florianových kamošov zostalo neukončené, čo ma nenechalo na pokoji. Zabaviť sa na tom dá, ale pomôcky zo sexshopu nevytvoria nikdy dokonalý film. Zaujali ma aj scény po skončení filmu, ktoré boli naozaj srandovné. Odporúčam tento film na krátke zahnanie nudy, ale viac nečakajte.


Žáner: Komédia

Dĺžka: 87 minút

Krajina pôvodu: Nemecko

Rok: 2002

Réžia: Granz Herman

Hrajú: Tobias Schenke (Florian), Axel Stein (Red Bull), Diana Amft (Maja)


Moje hodnotenie: 6/10


Oficíálna stránka filmu: Skúste, ale asi to nie je ona.

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia


p.s.pozrite si aj iné filmy z tejto série: Dievčatá to chcú tiež 1,2.
p.s.2 hádajte kto je "ON" :D hh. Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

04 júla 2008

Votrelec verzus predátor

Dej sa začína jednoducho. Satelity zachytia tepelné vyžarovanie spod ľadovca v Antarktíde.
Milionár Weyland sa rozhodne zavolať viacero špecialistov z rôznych oblastí, aby
vytvoril tím, ktorý sa dostane k zdroju tepla. Tým zdrojom je pyramída.



Keď sa tím dostane na miesto, pod ktorým by mala byť pyramída, zistí, že niekto už vypálil do
ľadovca dieru. Rozhodnú sa ísť preskúmať podzemie. Objavia pyramídu, ktorá v sebe skrýva
3 kultúry- egyptskú, aztécku a kambodžskú.
Vo vnútri pyramídy sa nachádza votrelec, ktorý sa prebudí a začne liahnuť vajíčka a to riadne rýchlo :D.
Medzitým na povrchu pristane kozmická loď s predátormi, ktorí zabijú strážcov na povrchu.
Zídu tiež dolu a takto vzniká v pyramíde pestré zloženie okupantov.
Výskumníci ani nevedia, že našli zbraňe, ktoré patria predátorom. Tí sa ich snažia získať,
ale votrelci na nich neustále útočia. Vzniká tu boj každý proti každému, pričom votrelci
zabíjajú ľudí kvôli liahnutiu a predátori kvôli zbraniam.
Členka tímu dostane nápad a vydá zbrane predátorovi (už je len jeden, ostatní sú mŕtvy).
Ten ju za to nechá žiť a ona mu pomáha zabíjať votrelcov.
Keď predátor vidí, že sa má vyliahnuť kopa vajíčok a z mŕtvych ľudí už vyliezli všetci votrelci,
rozhodne sa ukončiť lov odpálením bomby.
Ledva stihnú ujsť. Na povrchu predátor poznačí svoju pomocníčku na znak toho, že je dobrá bojovníčka.
Ale to ešte nevedia, že hlavný votrelec žije a je pekne naštvaný.
Ďalej nejdem písať, lebo vám nechcem prezradiť záver, ale ešte vám napíšem porovnanie votrelca a predátora.
Predátor vyzerá stavbou tela ako človek. Je však omnoho mohutnejší, ale celkovo sa líši hlavne
technologicky vyspelými zbraňami, ktoré ho robia silné proti votrelcom. Spomeňme napríklad
kanón na pleci so zameriavaním, bombu na ruke, nože na rukách, rôzne kopije hádzacie hviezdice. Má
aj viacero typov videnia. Videnie termovíziou, potom videnie proti votrelcom a klasické videnie v tme.
Netreba však zabúdať ani na schpnosť stať sa neviditeľným ;-).
Votrelec pripomína skôr zviera. Vo svojich ústach má ešte jedny vysúvacie ústa, slintá ako pes :D.
Jeho krv je silná žieravina, ktorá prepáli aj pancier predátora. Jeho zbraňou je hlavne silný článkovaný chvost,
ktorým prebodne nepriateľa. Dokáže sa šplhať po stenách a plížiť sa.

Napriek jednoduchému deju sa mi film páčil hlavne kvôli technike, ktorú prezentoval predátor.
Zábery kamerou a celkové spracovanie boli perfektné a zaujímavo pôsobila aj pyramída, ktorá
sa menila. Koniec filmu naznačil, že bude druhý diel, ktorý už aj je a teším sa, kedy si ho pozriem.
AvP je určite zaujímavý film a ako iste viete, k filmu bola vytvorená aj hra, takže film bol asi úspešný.

Žáner: Sci-fi/horror

Dĺžka: 101 minút

Krajina pôvodu: U.S.A.

Rok: 2004

Réžia: Paul W.S. Anderson

Hrajú: Sanaa Lathan, Raoul Bova, Lance Henriksen, Ewen Bremner, Colin Salomon, Tommy Flanagan


Moje hodnotenie: 7/10


Oficíálna stránka filmu: AvP

DVD obal: Obal AvP

Iná recenzia: Recenzia


p.s.plánujem si pozrieť AvP 2 a potom napíšem recenziu. Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

Saw IV

Saw IV je pokračovaním série horrorov. Neodporúčam ho však pozerať slabým povahám a
citlivým ľuďom. Hlavne začiatok je veľmi krvavý a mäsitý.


Dej sa začína na patológii, kde po odobratí Johnovho (Tobin Bell) alias Jigsawovho mozgu a iných orgánov nájdu v
jeho žalúdku zabalenú kazetu. Zavolajú detektíva Hoffmana (Costas Mandylor) a ten si pásku prehrá.
Dozvie sa, že hra pokračuje aj po Johnovej smrti.

Hoffman spolu s jeho kolegom Riggom (Lyrig Bent) nájdu zabitú policajtku.
Na miesto činu prídu aj agenti z FBI- Strahm (Scott Patterson) a Perezová (Athena Karkanis).
Tí preberajú vyšetrovanie a pošlú Rigga na odpočinok domov. Rigg zistí, že
jeho manželka musí odísť k mame. V noci ho prebudia čudné zvuky a hra sa začína.

Rigg musí hrať Jigsawovu hru, aby zachránil detektíva Erica Matthewsa (Donnie Wahlberg),
ktorý prežil prvú skúšku.

Jigsawove hry sú naozaj zaujímavé a plné krvi, ale aj plné ponaučení a skúšok.
Jigsaw berie Rigga do minulosti pomocou miest, ktoré mu ju pripomínajú a chce
ho niečomu naučiť. Čomu, to zbadáte po zhliadnutí filmu.


Medzitým, čo Rigg hrá Jigsawove hry, agenti Strahm a Perezová pátrajú po Jigsawovom komplicovi, vypočúvajú
Johnovu ženu a objavujú postupne miesta, na ktorých bol Rigg počas plnenia úloh.
Na konci filmu sa odhalia mnohé tajomstvá a film nie je 100% ukončený,
preto očakávam ďalšiu časť série.



Ja osobne si myslím, že autori už nemali nakrúcať tento diel a séria sa mala skončiť tretím dielom.
V ňom už vyzeral dej ukončený a ľudia s tým boli zmierení. Je takmer neuveriteľné,
ako môže jeden človek po smrti ovládať myslenie toľkých ľudí. Niekoho na filme zaujme týranie,
množstvo krvi a mučiace nástroje, ale hlavné sú Jigsawove ponaučenia a rady. Pri
tomto filme som sa nenudil, ale ako to často býva, staršie časti boli lepšie.


Žáner: horror/thriller/kriminálny

Dĺžka: 95 minút

Krajina pôvodu: U.S.A.

Rok: 2007

Réžia: Darren Lynn Bousman

Hrajú: Tobin Bell, Costas Mandylor, Scott Patterson,
Lyriq Bent, Athena Karkansis, Donnie Wahlberg



Moje hodnotenie: 7/10



Oficiálna stránka filmu: Saw IV


DVD obal: Obal Saw IV


Iná recenzia: Recenzia




p.s. staršie diely Saw 1,2,3 neopíšem, lebo sú už staršie a tie si pozriete skôr ako tento film. Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

03 júla 2008

Problémy s bloggerom

Mám vážne problémy s bloggerom. Napíšem článok, urobím odstavce a medzery a článok dám publikovať. Idem sa pozrieť na blog a článok vyzerá tak ako má. Prídem však na svoj blog o pár hodín a čo nevidím? Všetky vynechané miesta sú zrušené a text je skoro ako jeden celok, aspoň, že sú vynechané medzery. Všimnite si článok o Underworld Evolution, tam je to vidieť.
Ak niekto viete poradiť, v čom je chyba, tak prosím napíšte do komentárov. Ďakujem!


Riešenie: Odteraz musím písať html tagy ručne, blogger mi ich tam už automaticky nepridáva. A ďakujem Martymu za pomoc.
Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

Underworld: Evolution

Underworld evolution je pokračovaním filmu Underworld z roku 2003.Tento film vyšiel v roku 2006, čiže o 3 roky neskôr. Uvidíte v ňom hercov z predchádzajúcej časti,ale aj niekoľko nových tvárí.
Na začiatku vás rozprávač oboznámi s legendou o upíroch a lykanoch.Príbeh sa začína v roku 1202, kedy vojaci prepadnú dedinu plnú ľudí, ktorýchpohrýzli lykani. Jedného z bratov Corvinovcov pohryzie lykan a druhého upír,takže sa z nich stávajú nepriatelia.Potom sa dej presunie do prítomnosti, kedy sa preberá zo spánku jeden z bratov, Markus.Začne pátrať po Selen a Michaelovi, po ktorých pátra aj "šedivý dedko".Selen s Michaelom nájdu upírieho väzňa, ktorý im objasní minulosť a význam prívesku, ktorý nosil Lusien.Dohodne im aj stretnutie so "šedivým dedkom", ktorý im má pomôcť.Markus im je však stále v pätách a zabíja každého, koho stretne. Chce oslobodiť svojho brata Williama, ktorý je väznený. Mapu však má Selen a kľúč má dedko.Markus zabije aj dedka a získa potrebné kľúče aj mapu a ide oslobodiť brata. Selen s výsadkovým tímom ho však prenasleduje.
Na konci sa odohrá záverečný súboj, ktorý rozhodne o budúcnosti ľudstva.Jeho výsledok si pozrite, ja vám ho neprezradím.
Podľa mňa je tento film oveľa lepší ako jednotka, aj keď je kratší. Zaujmú najmä fighty na nákladnom aute, kde sabije Michael s Markusom, alebo záverečný boj. Dej je jednoduchší na pochopenie a teraz konečnedostáva význam to, čomu ste v predchádzajúcom dieli nerozumeli. Ak ste videli Underworld 1, určite si pozrite aj Underworld evolution.

Žáner: akčný/fantasy/horor

Dĺžka: 106 minút

Krajina pôvodu: U.S.A.

Rok: 2006

Réžia: Len Wiseman

Hrajú: Kate Beckinsale, Scott Speedman, Shane Brolly, Tony Curran, Derek Jacobi, Steven Mackintosh, Bill Nighy, Michael Sheen


Moje hodnotenie: 6/10


Oficiálna stránka filmu: Underworld evolution

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

p.s.Underworld 2= Underworld Evolution ;-).
Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk
Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009