27 septembra 2008

Bláznovo zlato

Predstavte si more, jachtu a príjemné počasie. Tak takúto exotickú atmosféru ponúka tento film.


Benjamin Finnegan spolu s jeho kolegom Alfonzom pracujú pre Bigg Bunnyho, ktorému patrí celý ostrov, kde sa dej odohráva. Ben mu dlží nejaké peniaze za loď, ktorú mimochodom nešťastnou náhodou potopí. Samozrejme, že nemá žiadne peniaze, len plno sľubov, že je blízko k nájdeniu kráľovninho vena z 18. storočia.
Bigg Bunny však už nemá pre Bena trpezlivosť a dá za úlohu svojim (ne)šikovným gorilám, aby sa ho zbavili. Ben sa však zachráni v pravý čas, lebo musí stihnúť rozvod so svojou ženou Tess.
Prichádza však neskoro a tak majetok pripadne jej. Kedysi mu Tess pomáhala hľadať poklad, ale vzdala to. Ben však vidí šancu na pokračovanie hľadania v jej zamestnávateľovi, bohatom Nigelovi Honeycuttovi.
Vďaka zohratej scéne, pri ktorej očaril jeho "inteligentnú" dcéru Gemmu, sa starý pán rozhodne pomôcť mu. Nie sú však jediní, a tak sa pri údajnej skrýši pokladu stretávajú až 3 skupiny pátračov. Je jasné, že každý chce poklad pre seba a začne sa tak mierne akčný lov o poklad.
Ktorá strana vyhrá a získa poklad?


Tento film možno poznáte aj pod názvom "Mačacie zlato" alebo aj v origináli "Fool´s gold". Podľa IMDb by malo ísť o dobrodružný film s podtónom romantiky a humoru. Akčnosti tu však veľa nie je, možno až na konci. Vlastne tu nie je ani veľa humoru. Taký humor je už asi starý a nemusí očariť. Zaujať by mohlo azda prostredie a krásky v bikinách, ale ani tých tam veľa nie. Celkovo film, ktorý je spracovaný takto, nie je veľmi pútavý a nerobilo mi problém bez pauznutia ísť na WC. Baby možno zaujme hlavná mužská postava, ale viac asi nič. Chlapov zas ženská hlavná postava, ktorá však veľmi nemá čo ukázať. To je všetko.


Žáner: Dobrodružný/ romantický/ komédia

Dĺžka: 113 minút

Krajina pôvodu: USA

Rok: 2008

Réžia: Andy Tennant

Hrajú: Matthew McConaughey (Benjamin Finnegan), Kate Hudson (Tess Finnegan), Nigel Honeycutt (Donald Sutherland), Alexis Dziena (Gemma)

Moje hodnotenie: 4/10


Oficiálna stránka filmu: Fool´s gold

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

IMDb: Fool´s gold

p.s. aj tu je pekná kočka, ale viac je prezentovaný Matthew alebo ak chcete Ben.
p.s.2 nezabudnite na vytváranie vašich recenzií.

Obrázky: Moviezone Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

26 septembra 2008

Gothic-hra


Poslednou hrou, ktorá ma zaujala je práve RPG-čko Gothic. Nie je to hra najnovšia, je však zaujímavá.
Príbeh začína, keď sa ocitáte na druhej strane magickej bariéry. Prvý človek, ktorého stretnete je Diego. Je to veľmi príjemná postava, prakticky vám bude priateľom celú hru a je to správny chlapík.
Po rozhovore s Diegom máte na výber, ku ktorému táboru (camp) sa pridáte:
  • Starý tábor (Old camp)-tvoria ho zväčša baníci, ktorí pracujú pre rudného baróna Goméza.
  • Nový tábor (New camp)-tu nájdete rôznych banditov a vrahov, ale základ tvoria žoldnieri, ktorí chránia mágov vody. Tí chcú zničiť bariéru explóziou rudy.
  • Sektársky tábor (Brotherhood)-sú tu vyznávači boha Spáča (Sleeper), ktorí ich má zachrániť a zničiť bariéru. Čakanie si spríjemňujú zbieraním a fajčením marihuany.
Ja som sa pridal ku starému táboru, ale určite sú dobré aj iné tábory. Je však jedno, ku komu sa pridáte, lebo v každom tábore musíte plniť úlohy a tak zaujať vašich "šéfov". Všetky misie vedú k jednému cieľu a tým je dostať sa von z bariéry. Postaráte sa o to vy, priamo v strede krajiny Orkov, kde sa nachádza Spáčov chrám. Musíte poraziť Spáča, aby ste zničili bariéru. Po jeho zabití ste hrdinom, ale nie dlho, lebo vás zavalia kamene a to už je začiatok druhého pokračovania hry Gothic, teda Gothic 2.


Medzi postavy, ktoré vám budú v hre pomáhať patria Diego, Lester, Gorn, Milten, Xardas, Ur-Shak. Na týchto sa môžete vždy spoľahnúť. Tieto postavy nemôžu zomrieť, lebo tvoria príbeh, takže ak ich napadnete, zabijú vás.
V hre sa nachádzajú aj zaujímavosti. Napríklad si môžete opekať mäso a tým zväčšíte jeho schopnosť obnoviť vám život. Môžete kuť meče a tak si zarábať. Všetko, čo pozbierate môžete aj predávať a tak získavať peniaze - teda rudu.
Platidlom tu nie sú zlaté mince, ako by ste si mysleli, ale práve ruda. Medzi zaujímavosti patrí aj to, že nepríbehové postavy môžete okradnúť bez toho, aby ste ich zabili. Sú na to 2 spôsoby. Buď sa naučíte kradnúť (pickpocketing) alebo napadnete postavu, uberiete jej život na minimum a okradnete ju. Tým, že postave uberiete úplne život ju ešte nemusíte zabiť, iba ju omráčite. Zabiť ju zabijete, ak stlačíte Ctrl (alebo ĽT myši)+ šípka dopredu. Vtedy už postava neožije. Ja odporúčam zbytočných ľudí zabíjať, lebo získavate skúsenosti (experiences).
Získavanie skúseností je veľmi potrebné. Za každý dosiahnutý stupeň (level) máte 10 bodov, ktoré môžete použiť pri učení sa nejakej schopnosti. Môžete sa učiť sile (strenght), ovládaniu luku a kuše - teda obratnosť (dexterity), akrobacii (acrobatic), boj s jednoručnou (one-handed) a obojručnou (two-handed) zbraňou, mágii a páčiť zámky (lockpicking).
Dobré je čím skôr sa naučiť získavať suroviny zo zvierat. Bohužiaľ je to za peniaze a tie sa zo začiatku veľmi ťažko získavajú. Začiatok hry bol naozaj obtiažny, najprv skôr pred zvieratami utekáte ako ich lovíte :). Dobrou taktikou je utekať pred zvieraťom k ľuďom, ktorí automaticky na zviera zaútočia. Zdržte sa tam aj vy a snažte sa zviera doraziť, aby ste získali skúsenosti. Ak vás sprevádza nejaká postava, tak sa skúsenosti za zabitie pridávajú vám, čo je celkom fajn.


Doteraz som spomínal výhody, ale sú tu aj nevýhody. Pri obchodovaní, najmä v neskorších častiach hry je to zdĺhavé. Nedá sa totiž číselne zadať cena, ktorú chcete zaplatiť a musíte pomocou Ctrl+ šípka vľavo/vpravo vyberať, čo chcete a držať to pri platení rudou. Ak kupujete napríklad nejaký drahý zvitok a máte držať Ctrl a šípku, kým nazbierate 8000 rudy, tak vás prejde chuť nakupovať :D.
Taktiež ovládanie celkovo nie je dobre vyriešené. Bojovať musíte tiež pomocou Ctrl+šípka, aj brať veci. Jednoduchší boj by bol s klikaním ĽT myši a to isté aj pre zbieranie vecí a rozhovory.


Dva malé zápory však nemôžu pokaziť celkový dojem z tak perfektnej hry s prepracovaným svetom ako je Gothic. Táto hra sa mi veľmi páčila a plánujem si zahrať aj Gothic 2, trojka mi bohužiaľ nepôjde. Takže ak hľadáte skvelú RPG a nevadí vám, že je trošku staršia, vrelo odporúčam!

Plusy a mínusy:
+ príbeh
+ veľký herný svet

+ zaujímavosť úloh

+ spracovanie

- ovládanie

Iná recenzia: Gothic
Návod: ABC games Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

24 septembra 2008

Clona

Mladý pár mal svadbu a čo nasleduje po nej? Predsa medové týždne. Tie však Benjamin a Jane museli presunúť, lebo Ben dostal novú prácu v Tokiu. Tak tam teda musia docestovať. Šoféruje Jane, je tma a nikto nikde, keď sa zrazu uprostred cesty objaví dievča a búúúúm. Keď sa mladý pár preberie, ide sa pozrieť, kde je prejdené dievča. Jej telo tam však nie je, tak zavolajú políciu, ale ani tá nič nenájde.


Takýto začiatok práce síce nie je pekný, ale robiť treba. Ben je fotograf a začína hneď zostra. Fotí modelky pre jednu firmu a sám fotky vyvoláva. Jeho žena zatiaľ objavuje krásy Tokia a fotí. Všetko sa točí okolo fotenia. Jane a Ben si prezerajú fotky zo svadby, ale všade je biela šmuha. Dokonca aj na fotkách modeliek. Benova kolegyňa Seiko tvrdí, že to sú fotky duchov. Seiko predstaví svojho frajera Jane a ten jej ukáže podobné fotky. Jane je rozhodnutá zájsť za odborníkom, ale ten jej odmieta pomôcť. Ducha začína vidieť aj jej manžel a strach sa začína. Zatiaľ je duch neškodný, ale keď zabije Benových kolegov, ide do tuhého. Kto je ďalší na rade? Prečo im duch nedá pokoj? Ako sa ho zbavia? Tak na tieto otázky nájdete odpoveď vo filme.


Film vyznieva celkom napínavo, ale vidieť duchov na fotkách je už dosť starý trik. Sám si pamätám film The Omen, kde na fotkách bola taká isté šmuha, ktorá znázorňovala, kto zomrie. Tu je niečo podobné, len je o tom dokonca celý film. Film nie je veľmi krvavý, ale je to aj tak horror. Najlepší na filme je koniec. Naozaj by som nečakal, že film skončí tak ako skončil. Dozvieme sa, kto vlastne duch je a čo chce. Všetko samozrejme prezradia fotky.

Žáner: Thriller/ mysteriózny/ horror

Dĺžka: 84 minút

Krajina pôvodu: USA

Rok: 2008

Réžia: Masayuki Ochiai

Hrajú: Joshua Jackson (Benjamin Shaw), Rachael Taylor (Jane Shaw), Megumi Okina (Megumi Tanaka)

Moje hodnotenie: 4/10


Oficiálna stránka filmu: Shutter

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

IMDb: Shutter

p.s. Jane je pekná kočka ;)
p.s.2 nezabudnite na vytváranie vašich recenzií. Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

22 septembra 2008

Číslo 23

Asi si myslíte, že film o nejakom čísle sa nedá natočiť. Číslo 23 však nie je prvým takýmto filmom.


Dej sa začína vo Walterovej práci. Na začiatku je samé "keby". Keby Walter Sparrow odišiel z práce načas, keby nemusel chytať psa, ktorý ho pohrýzol, keby jeho žena Agatha nekúpila knihu, keby sa nestalo ani jedno, tak nie je film. Ono sa to však stalo a Walter začne čítať knihu, ktorú dostal ako darček.
Jeho žena ju už tiež prečítala a preto jej pripadá divné, že Waltera táto kniha tak nadchla a vidí sa v nej ako hlavná postava Fingerling. Myslí si, že on je hlavná postava a kniha je o ňom. Všetko presne sedí a postupne začína veriť magickej sile čísla 23. Vo filme je asi najčastejšia veta:"Vieš kedy sa stalo to a to a aký je súčet dátumu? 23!"
V celom filme sa hovorí o rôznych dátumoch (akože dôležitých), ktoré dávajú číslo 23. Tvorcovia si pritom dátumy vymýšľali tak, aby im vyhovovali. Všade vidia 23, aj keď ide len o bežný súčet a skoro vždy súčet tých istých čísel, takže keď tú istú kombináciu počujete dva a viackrát, je to nudné.
Walter je však posadnutý stále viac a rozhodol sa, že spolu s manželkou a synom vypátra, kto napísal tú knihu. Dostáva sa čoraz bližšie a zisťuje šokujúce informácie nielen o čísle 23, knihe ale aj o sebe. Stane sa z Waltera blázon alebo odhalí podstatu knihy?


Očakával som od tohto filmu viac, aj keď neviem, čo som vlastne mal očakávať od filmu, ktorý sa volá Číslo 23. Hľadanie súčtov čísel a používanie komutatívnosti mám aj v škole a nepotrebujem na to film, ktorý tak dlho vraví o falošných faktoch. Film je síce pútavý a divák chce stále viac vedieť: čo nasleduje v knihe, kto ju napísal a aké je vlastne rozlúštenie celej hádanky, ale aj tak je to stále o tom istom. Záver je síce prekvapivý, ale asi málo pravdepodobný v skutočnom živote. Tento film vyniká asi iba spracovaním, napínavosťou a hlavne hereckým výkonom Jimma Carreyho, ktorý vie byť nielen vtipný, ale dokáže zahrať aj vážnu rolu a celkom mu to tak aj pristane.

Žáner: Thriller/ mysteriózny

Dĺžka: 98 minút

Krajina pôvodu: USA

Rok: 2007

Réžia: Joel Schumacher

Hrajú: Jim Carrey (Walter Sparrow), Virginia Madsen (Agatha Sparrow), Logan Lerman (Robin Sparrow)

Moje hodnotenie: 6/10


Oficiálna stránka filmu: Number 23

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

p.s. po filme som začínal aj ja vidieť všade 23...nebezpečné búúúú :D
p.s.2 nezabudnite na vytváranie vašich recenzií.

Zdroj: Wordpress Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

21 septembra 2008

Kráľ Škorpión 2 : Zrod bojovníka

Na úvod rozprávač vyrozpráva legendu o bojovníkoch škorpióna. Najslávnejší bojovník kráľa chce zabrániť svojmu synovi, aby sa tiež stal bojovníkom, pretože vie, čo všetko to prináša.

Jeho syn Mathayus je však vo veku, kedy asi ťažko niekoho počúva a zapojí sa do tréningu. Na cvičište príde jeho otec, ktorý sa tam stretáva so svojím starým známym Sargonom, ktorý mu závidí jeho slávu. Nie je teda prekvapujúce, že keď o deň na to zomrie Mathayusov otec, Mathayus tuší, kto to bol.
Prisahá, že bude tvrdo trénovať a smrť svojho otca pomstí. Keď sa po 6 rokoch vracia do Akkadu, zistí, že novým kráľom sa stal práve Sargon, vrah jeho otca a vyznávač temných síl. Sargon Mathaya najprv nespoznáva a vyberá si ho ako svojho strážcu. Mathayus však nedokáže zabiť vlastného brata, aby mu dokázal vernosť a je preto na úteku.
Pripája sa k nemu jeho známa z detstva, krásna Layla. a grécky básnik. Spolu sa vydajú do podsvetia, aby našli Damoklov meč a porazili tak kráľa Škorpióna. Po ceste majú aj množstvo problémov, ale našťastie stretávajú ľudí, ktorí im pomôžu.Podarí sa im nakoniec vyhrať?


Iste ste už videli film Múmia. Práve tam sa nachádzal kráľ Škorpión a pre tvorcov tohto filmu to bola výborná postava a vytvorili tak "odbočku" od filmu Múmia. Na Múmiu to však nemá. Predpokladám, že film bol nízkorozpočtový. Nemá kvalitné herecké obsadenie. Ako hlavná postava by sa skôr hodil vypracovaný "The Rock" a nie tento "mladík". Takisto aj špeciálne efekty boli slabé. Pripomínalo mi to kvalitu z polovice minulého storočia, kedy príšery na obrazovkách vyzerali nemotorne a umelo. Tu to bolo to isté. Všimnite si sekané pohyby príšer, ktoré vôbec nevyzerali ako pravé.Vo filme sa nachádzalo aj pomerne veľa replík, ktoré sa v danom momente nehodili a pôsobili trápne. Ďalšou zbytočnou vecou bola postava Fonga. Podľa mňa tam nemal tak dlho čo robiť. Keď ho našli ako obeť pre Minotaura, tak som si myslel, že po jeho oslobodení buď zdrhne alebo zomrie a my ho už viac neuvidíme. Nestalo sa tak a on nás ďalej otravoval svojou prítomnosťou na obrazovke a okrem jeho šušľania veľa nespravil. Dej bol zasadený do minulosti a držal sa legendy. Nič by na tom nebolo zlé, keby tvorcovia nepospájali niekoľko legiend dokopy a vznikol tak veľký nezmysel. Takisto aj znázornenie podsvetia by som si vedel predstaviť lepšie a odpustil by som si tú nádhernú modrú oblohu ;).

Žáner: Akčný

Dĺžka: 109 minút

Krajina pôvodu: USA

Rok: 2008

Réžia: Russell Mulcahy

Hrajú: Michael Copon (Mathayus), Karen Shenaz David (Layla), Randy Couture (Sargon)

Moje hodnotenie: 4/10


Oficiálna stránka filmu: The Scorpion King: Rise of a Warrior

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

p.s. ja chcem The Rock :D
p.s.2 ešte stále platí vytváranie vašich recenzií. Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

20 septembra 2008

Anketa-filmy 4

Táto anketa ma prekvapila. Teda aby som bol presnejší, prekvapil ma jej koniec. Nemáme víťaza. Máme až dvoch. Ale dvoch víťazov nemôžme mať, tak čo s tým? Keďže filmy Lovci pokladov a Lovci pokladov 2 sa umiestnili na prvom mieste, rozhodol som sa, že vytvorím anketu na výber len medzi týmito 2 filmami, aby sa definitívne rozhodlo.
Na druhom mieste skončil film Votrelec versus predátor 2 a na poslednom mieste Dračie vojny. Myslím si, že anketa dopadla spravodlivo voči filmom, aj keď asi by sa zišli 2 posledné miesta pre Votrelca vs. predátor 2 aj Dračie vojny, lebo tieto filmy ma nenadchli.
To bol však iba môj názor a vy si pozrite, čo vás zaujíma. Teraz však grafické zobrazenie výsledkov:


p.s. nezabudnite rozhodnúť v novej ankete o najlepší film. Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

16 septembra 2008

Tonino Lamborghini


Čo je Lamborghini určite viete. Ak nie, tak je to známa značka. Mnohí by ste doplnili, že známa značka áut. Aj ja som si to donedávna myslel. Teraz si myslíte, že vám chcem vyvrátiť, že Lamborghini vyrába autá. Nie, nejdem to vyvrátiť, idem ešte niečo pridať.

Lamborghini nevyrába len autá, ale aj lifestylové veci ako šperky, hodinky, voňavky a mnohé ďalšie veci. Sám som si myslel, že Lamborghini vyrába len nadupané autá, ale mal som to šťastie, že som v obchode videl malú škatuľku s nápisom Tonino Lamborghini Feroce. Moja prvá reakcia bola: " To čo je? Lamborghini (ako auto) v škatuľke? Ale veď je to v oddelení kozmetika. Tak čo to je?" Otvoril som škatuľku, mimochodom zalepenú, a pozrel som sa dnu. Vnútri bola fľaška od voňavky, tak som si ju samozrejme strekol na ruku a voňala úžasne (len táto Feroce, ostatné boli dosť slabé).
Na fotkách dole si všimnite krabičku aj voňavku. Asi to naozaj vyrába Lamborghini, lebo aj tá krabička má tvar kapoty auta ;). No a ešte jedna vec k tým fotkám. Sú z môjho foťáku a sú robené doma. To znamená, že som si voňavku kúpil (presnejšie mama a dá mi ju až pod stromček, kruté, nie?).

Tak a teraz už mám voňavku Lamborghini. Možno k nej raz pridám aj nejaké Lamborghini Gallardo, aby som bol cool s Lamborghini vecami :D.

p.s. Feroce vonia fakt super, ak si chcete kúpiť voňavku Lamborghini, tak odporúčam práve túto...ale v prvom rade sa spoliehajte na svoj čuchostroj ;).

Stránka Feroce: Lamborghini


Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

09 septembra 2008

Pofajčíme, uvidíme 2

Pofajčíme, uvidíme 2 alebo Harold and Kumar: Escape from Guantanamo Bay je pokračovaním prvého dielu. Prvý diel sa volal Pofajčíme, uvidíme alebo Harold and Kumar Go To White Castle.


Zatiaľ čo v jednotke bolo cieľom Harolda a Kumara dostať sa do predajne hamburgerov, tu to bude iné. Harold aj s Kumarom sa chystajú letieť do Amsterdamu za Haroldovou láskou Mariou. Cestou na letisku stretávajú známu, Kumarovu bývalú, ktorá sa ide vydávať. V lietadle na záchode Kumar predstaví Haroldovi svoj nový vynález na húlenie marihuany. Prichytia ich však skrytí policajti a Harold s Kumarom sú obvinení z pokusu o atentát a umiestnení do väznice Guantanamo.
Ak nechú jesť povestné "buřtové sandwiche" vo väzení, musia ujsť. Sú teda na úteku. Pomocou lode sa dostanú do Miami, kde poznajú len jedného človeka. Pomocou viacerých, nie vždy najnormálnejších ľudí sa dostávajú čoraz bližšie k ich cieľu. Tým je svadba Kumarovej bývalej priateľky. Jej nastávajúci pracuje pre vládu a mohol by im teda pomôcť. Na ceste do Texasu, kde sa svadba koná, ich prenasleduje aj polícia. Pôjdu napokon do väzenia, alebo očistia svoje zhúlené mená? Pozrite si ;).


Ak ste videli Pofajčíme, uvidíme 1 a film vás niečím poburoval, tak v dvojke uvidíte omnho viac nechutností. Bude tu mnoho pohlavných orgánov, bohužiaľ aj mužských. Z dielu číslo jedna tu uvidíme Niela Patricka Harrisa, Haroldovu susedu Mariu a samozrejme Harolda a Kumara. Prvý diel bol podľa mňa lepší, ale skvele som sa zasmial aj na dvojke.


Žáner: Komédia

Dĺžka: 102 minút

Krajina pôvodu: USA

Rok: 2008

Réžia: John Hurwitz, Hayden Schlossberg

Hrajú: John Cho, Kal Penn, Neil Patrick Harris

Moje hodnotenie: 7/10


Oficiálna stránka filmu: Harold and Kumar 2 Escape from Guantanamo Bay

Iná recenzia: Recenzia

p.s. fakt fajn komédia, vrelo odporúčam pozrieť ;)
p.s.2 ešte stále platí vytváranie vašich recenzií. Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

07 septembra 2008

Google Chrome vs. Firefox 3


Mal som tú česť stiahnuť si Google Chrome ešte v deň jeho vydania. Ako mnohých ľudí, aj mňa prekvapil spôsob inštalácie, aj keď pri rôznych vecičkách od Google ho používajú tiež. Ide o to, že si stiahnete inštalačku G Chrome a až pri inštalácii sa vám stiahne celá aplikácia. Nevýhodou je, že neviete akú má sťahovaný súbor veľkosť, kedy bude stiahnutý a podobné veci. Pre mňa sú takéto informácie dôležité, lebo mám veľmi pomalý internet a každý MB je pre mňa utrpením :D.

Po nainštalovaní si môžete importovať heslá a záložky z Firefoxu do G Chrome (budem hovoriť len o Firefoxe a G Chrome, lebo Explorer, Safari a Operu nepoužívam). Spustenie Chrome je oproti Ffox rýchlejšie, len nejaké 2-3 sekundy a hneď môžete pracovať s aplikáciou. Pri Firefox 3 trvá spustenie 3-4 sekundy, ale musím čakať ďalšie 3-4 sekundy, kým sa spustia add-ony a RSS záložky.
G Chrome skvele vyriešil priestor na monitore. Taby sa otvárajú v hornej lište. Pri Firefoxe máte niekoľko líšt a sú zbytočne široké. Keďže G Chrome je od Google, nepotrebujete žiadny Google toolbar ako vo Firefoxe, ale vyhľadávať môžete rovno vpísaním textu do lišty pre adresu.
Treba si zvyknúť na iné ovládanie. Vo Firefoxe máte záložky, históriu,... v hornej lište, ale v Chrome je to vpravo hore prostredníctvom 2 tlačidiel.
Prepracovaná a prehľadná je história. Vidíte aj presný čas, kedy ste stránku navštívili. Zaujímavosťou Chrome je inkognito okno, ktoré vo vašom PC nezanecháva žiadne stopy po stránkach, na ktorých ste boli. Ďalej môžete vytvárať skratky pre Google aplikácie, napríklad ja mám skratku z plochy na Gmail a jeho spustenie je rýchlejšie ako vo Firefox. Ja s mojím pomalým netom si ľahko všimnem zmenu rýchlosti a G Chrome je rýchlejší aj pri načítavaní stránok.
Zaujímavo vyzerá aj možnosť zmeniť taby na osobitné okná a potom ich zas vkladať späť do základného okna. Je to graficky pekné a možno pre niekoho aj užitočné a prehľadné.
Chýba mi možnosť zastaviť načítavanie stránky a aj to, že nevidím znázornené, aká veľká časť stránky je už načítaná.
Záložky sú oproti Firefox neprehľadné, nemôžete ich triediť do skupín podľa obsahu.
Chlapci a dievčatá z Google Chrome tímu sú aj vtipní, lebo zdrojový kód napríklad umiestnili pod možnosť "vývojár" a pritom ani nemusíte byť vývojár a zdrojový kód stránky chcete vedieť. Ďalej v nastaveniach je vcelku vtipne pomenovaná jedna časť "Pod kapotou".

Aj keď Google Chrome má mnoho vynikajúcich vlastností a určite z tohto prehliadača bude raz jednotka na trhu (keď sa vylepší), stále nemá podľa mňa na Firefox 3.
Ku svojmu surfovaniu po nete potrebujem Firefox, jeho add-ony, RSS, prehľadnosť záložiek a množstvo ďalších vecí. Dokým sa G Chrome nevylepší, tak budem stále používať Firefox a Chrome využijem len niekedy.

Ďalšie články o Chrome:
Marty a zas Marty
Mišo
Dávid

Download:
Google Chrome
Firefox 3 Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

02 septembra 2008

Trackmania Nations Forever

Rozhodol som sa, že hry nejdem opisovať nejako zložito a ani o nich nejdem písať nejaké geniálne náročné veci. Budem proste len vyjadrovať svoj názor na hru.
Prvou hrou, ktorú chcem opísať je Trackmania Nations Forever. Je to arkádová závodná hra, ktorá je podľa mňa dokonalá pre relax. Môžete ju hrať offline ale aj online. Hra totiž ponúka vytvorenie si účtu, cez ktorý môžete hrať TM NF aj cez net. Ak však nemáte internet, nezúfajte. Môžete hrať aj offline.


Offline hra

Musíte postupne prechádzať všetky trate, ktoré sú sprístupnené, aby sa vám otvorili ďalšie. Trate sú rozdelené do piatich úrovní obtiažnosti a vždy je (okrem poslednej úrovne) sprístupnených 5 tratí. Záleží od obtiažnosti, či na otvorenie ďalších dráh potrebujete bronzovú, striebornú alebo zlatú medailu. Ak hráte tieto trate a máte pripojenie k internetu, vidíte aj svoj stav v celosvetovom a slovenskom rebríčku. Každá medaila vás posunie vyššie.


Online hra

Môžete sa pripojiť na akýkoľvek server (okrem uzamknutých) a hrať spolu s ďalšími ľudmi z celého sveta. Server si potom môžete pridať do obľúbených a nabudúce ho nájdete rýchlejšie. Je vytvorený aj rebríček pre krajiny. Slovensko je momentálne 20. v poradí. Aj pri hraní online je rebríček, v ktorom stúpate podľa vašich časov na dráhach. Váš zisk bodov závisí od počtu hráčov, ich umiestnenia v celosvetovom rebríčku, vášho umiestnenia v celosvetovom rebríčku a od miesta, ktoré ste v danej hre dosiahli vy aj súperi.


Editor

Hra umožňuje aj vytváranie vlastných vozidiel a tratí. V traťovom editore si môžete vytvoriť svoju vlastnú jednoduchú trať. Tá je dokonca potrebná pre otvorenie jednej trate v offline móde. V editore vozidiel si zas môžete vytvoriť svoju vlastnú formulu. Môžete meniť farbu, nálepky a umiestňovať na vozidlo symboly. Ak si však vyberiete vzhľad formuly z inej krajiny, automaticky sa zmení aj vaša národnosť a nehráte už za SR. Pre vlastníkov originálnej hry je možné mať aj vozidlo, ktoré má iný vzhľad ako formula.


Download

Hru si môžete zadarmo stiahnuť >TU<. Je to bezplatné a hra má takmer 504 MB. Po stiahnutí ju nainštalujete, vytvoríte si profil a môžete hrať a pomôcť tak Slovensku postúpiť v rebríčku vyššie. Iná recenzia: TM NF Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk

01 septembra 2008

QIP Infium RC3 (9012)


Za svoj krátky život som už, bohužiaľ, vyskúšal veľa IM klientov pre ICQ. Spomeniem napríklad Trillian, Mirandu, Pidgin. Vyskúšal som každý jeden a ani s jedným som nebol úplne spokojný. Možno sa niektorí pýtate, prečo som si nenechal pôvodného ICQ klienta. ICQ 5.1 bol vcelku dobrý, ale prišiel ICQ 6 a pôvodný klient sa zrazu chcel aktualizovať, aj bez môjho osobného chcenia. ICQ 6 je strašne veľký požierač pamäte RAM. Pomerne dlho sa štartuje a spomaľuje ostatné aplikácie.
Riešením v tejto situácii bol QIP (Quiet Internet Pager). Tiež sa vám aktualizuje, ale vždy príde zlepšenie a nie zhoršenie ako v ICQ 6.
Momentálne mám QIP Infium RC3 (9012). Program sám o sebe nemá veľkú veľkosť. Inštalačný balík má len 3,85 MB a nainštalovaný má 11 MB. Po nainštalovaní a spustení programu si vytvoríte účet na QIP.ru .
Nový QIP už je nielen ICQ klient, ale môžete ho používať aj na Jabber,teda ako náhradu Gtalk-u. Po spustení sa objaví okno programu. Nasledujúcimi obrázkami vám QIP RC3 popíšem:

  1. Ukázať alebo skryť offline kontakty (červené). Ja ich mám zobrazené, preto je tlačidlo sfarbené aj do červena.
  2. Súkromný zoznam- v ňom sa dá nastaviť, pre koho chcete byť vždy nevideľný, pre koho viditeľný a koho chcete ignorovať. Niekedy sa to zíde ;).
  3. História chatu a prenosu súborov.
  4. Nastavenia- vcelku bohaté nastavenia programu. Treba len skúšať.
  5. Jabber/Gtalk- ak svieti zelená, tak ste online. Môžete si vyberať z viacerých režimov dostupnosti.
  6. Služba od Qip.ru na volanie.
  7. Nastavenie viditeľnosti naraz pre všetky služby (Jabber, ICQ, ...)
  8. Obrázok a text k vášmu statusu.
  9. Nastavenie dostpnosti a statusu naraz pre všetky služby.
  10. Menu QIP, kde máte už spomínané nastavenia ale aj tlačítka, ktoré už máte v základnom okne.
  11. ICQ- klasický ICQ kvietok, taktiež môžete nastaviť rôznu dostupnosť.
  12. QIP účet na QIP.ru .
Tak toto bol popis základného okna, ktoré máte vždy pri štarte programu. Na oficiálnej stránke programu QIP si môžete stiahnuť rôzne pluginy, skiny a jazyky do programu. QIP je od našich bratov Rusov, ktorí na nás nezabúdajú a slovenský jazyk je dostupný ku QIP-u. Na obrázku nie sú popísané všetky tlačidlá, lebo po prejdení myšou v programe vám ukáže, na čo dané tlačidlo je a to pochopíte ;). Ďalej nasleduje obrázok okna chatu:

  1. Po prejdení myšou sa vám zobrazí tabuľka s informáciami o kontakte.
  2. Keď píšete, tak sa vám zobrazuje, koľko znakov ste napísali.
  3. Unikátne nastavenia- môžete si nastaviť zvuk upozornenia, ktorý bude len pre daný kontakt.
  4. V QIP-e sa dajú robiť aj odstavce pomocou klávesy ENTER. Ak však chcete ENTER-om posielať správy, je nutné zapnúť túto funkciu.
  5. Prepínanie medzi zobrazením samostatných okien a okien vo forme tabov, ako je na obrázku. Zobrazenie pomocou tabov výrazne šetrí čas, ak si píšete s viacerými ľudmi. Vždy stačí otvoriť len jedno okno a nie viacero.
  6. Takisto informácie o kontakte, tentokrát však ICQ.
Súbory sa dajú posielať a príjmať, ale len od užívateľov QIP-u. Z Gtalku a ani z ICQ klienta sa nedá súbor poslať na QIP a ani opačne. Nepôjde to. Výhodou QIP-u je, že vás neotravujú žiadne reklamy, po prejdení myšou nad kontakt sa vám zobrazí podrobné info o tom, ako dlho je kontakt prihlásený a akého má klienta. QIP zaberá minimum z pamäte RAM a nezaťažuje tak počítač. Ak sa vám nedarí prihlásiť na ICQ, tak jednoducho stačí počkať a QIP sa sám prihlási, keď to bude možné.
Ak nájdem lepšieho IM klienta, tak o ňom napíšem. U mňa určite vedie QIP (zatiaľ).

Download QIP-u tu: QIP.ru Pokračovať v čítaní...
pošli na vybrali.sme.sk
Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009