22 júna 2008

CCleaner

Teraz vám jednoducho opíšem tento program, ktorý aj sám používam a pomohol mi vyčistiť môj comp od zbytočností.

Je to jednoduchý program, ktorý slúži na vyčistenie PC od niektorých súborov, ktoré len zbytočne zaberajú miesto na disku.
Nastavenia sú rozdelené pre súbory od Windowsu a pre súbory, ktoré vytvárajú iné aplikácie.

Menu Windows:

1.Internet Explorer = môžete si vybrať, či chcete vymazať históriu, súbory cookie, posledné stiahnuté súbory a ešte iné veci.

2.Windows Explorer = vymaže rôzne vyhľadávania.

3.Systém = vymaže kôš, chybové hlásenia a iné veci.

Menu aplikácie:

Týka sa zbytočných súborov pri aplikáciách ako Firefox, Opera, Adobe Acrobat Reader, Nero, Google Toolbar a Java, DVD Shrink, Flash Player, Paint Shop Pro 8.0, Windows Media Player, Alcohol 120%, WinRAR a iné (záleží od toho, aké máte nainštalované).

Ďalej program ponúka kontrolu registrov a ich opravu. Pred spustením čistenia PC a opravy registrov môžete
všetko najprv analyzovať a pozrieť si, koľko miesta na disku vyčistíte a koľko registrov môžete opraviť.

Program môže nahradiť aj už s Widowsom dodávaný program pridať alebo odstrániť. CCleaner umožňuje iba odstránenie už existujúcich programov.

Program má aj nastavenia pre pokročilých, v ktorých môžete nastaviť ďalšie dodatočné čistenie, ale odporúčam to fakt len pokročilým, lebo si môžete vymazať dôležité dáta. Taktiež odporúčam urobiť si zálohu preverovaných dát pred spustením programu.
Skúste najprv program používať postupne, t.j.pri čistení zaškrtnite len jednu položku a pozrite sa, čo to spravilo. Mne to napríklad vymazalo históriu v prehliadači a mohol som znova hlasovať do ankiet, v ktorých som hlasoval.
Takže opatrne s týmto programom.


Moje hodnotenie: 9/10


Oficiálna stránka a download:CCleaner

Iný opis programu:PC help

pošli na vybrali.sme.sk

4 komentáre:

  1. Citujem sám seba: "Je to jednoduchý program, ktorý slúži na vyčistenie PC od niektorých súborov, ktoré len zbytočne zaberajú miesto na disku."
    No jednoducho ťa to zbaví napríklad súborov, ktoré ti ostávajú v PC, keď sa ti zobrazí tabuľka "neodesílat" a podobné vecičky, taktieť cookies a podobne.

    OdpovedaťOdstrániť

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009