03 júna 2008

Vydieranie

Možno sa vám zdá ten nadpis čudný, ale po chvíľke čítania pochopíte. Nebudem tu menovať konkrétne osoby ani moje zdroje, mnohí si to domyslíte sami a keď nie, tak to nevadí, o nič neprídete.

V chate na jednom blogu som našiel takýto odkaz pre jeho majiteľa:"Mám nové pravidlá pre spriatelené blogy, príď si ich pozrieť."
Už tento odkaz neveštil nič dobré. Po príchode na nemenovanú stránku(ďalej XY) sa vysypali všelijaké pravidlá. Spomeňme napríklad krutú požiadavku ohľadom návštevnosti. Musíte na tú stránku chodiť aspoň raz za 3 dni. Ja osobne navštevujem vybrané blogy len vtedy, keď je na nich niečo nové a niektoré len raz do týždňa. Ďalej tam bolo nútenie písať komentáre. Ja svojich návštevníkov nikdy nenútim a ani nebudem nútiť písať komentáre. Maximálne vám to môžem navrhnúť alebo slušne vás o to poprosiť a stále je to len na vás. Mohli by sme tu zaviesť pojem bloggerová kriminalita a na škodu by nebolo ani vytvorenie bloggového kódexu, ktorý by síce nebol záväzný, ale jeho dodržiavateľom by patrila všetka úcta česť! Ale keďže blog je miesto pre sebarealizáciu, takáto vec nemá na bloggeri význam....možno jedného pekného dňa.

Tá XY ma inšpirovala pre napísanie tohto článku a aj k tomu, že vám dám svoje pravidlá spriatelených blogov. Moje pravidlá sú ....... žiadne! Teda takmer. Je samozrejmé, že sa nikdy nespriatelím so stránkou, ktorá má neslušný obsah alebo propaguje veci, s ktorými nesúhlasím. Vyžadujem však fér hru a preto ak umiestnim link na spriatelený blog na svojom blogu, očakávam predsa to isté aj od tej druhej osoby. Nútiť vás písať komentáre a navštevovať môj blog by bolo proti morálnym zásadám a radšej budem mať nulovú návštevnosť ako si zaväzovať návštevníkov takýmto spôsobom.

Či už súhlasíte s mojimi názormi alebo nie, vezmite si z tohto článku len to najlepšie a riaďte sa svojím vedomím a svedomím ;-). Svoje názory môžete prezentovať v komentároch.....ale aj vôbec nemusíte :D.

Sláva a česť slušným blogom! Ave priatelia!

pošli na vybrali.sme.sk

6 komentárov:

  1. Aj keď musím povedať, že naprosto súhlasím s týmto článkom, musím niečo napísať aj ja. I keď tieto pravidlá, čo XY na svojom blogu vymyslela sú riadne stupídne, je tu jedna vec, ktorá by predsa len mala byť aspoň zo slušnosti dodržiavaná. Na ten blog z času na čas chodiť by sa malo a aspoň raz za za čas by sa ten človek mal ozvať, či už v komentároch, chatoch, alebo napr. len tak osobne mailom, ICQ, alebo podobne. Ale nemyslite si, že súhlasím s pravidlami tej čarodejnice.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. malo by sa... lenže o to ide, nedám si do blogrollu (vyraz pre zoznam oblubenych stranok, som kdesi pocul :D ) stranky, o ktorych si nemyslim ze su dobre, a na ktore by som nechodil. To ze si blog pridam do zoznamu v podstate znamena spriatelenie blogu, a teda ze je mi ten web sympaticky a davam o tom vediet ostatnym. dovolim si z toho vyvodit jeden citat: "Nezáleží na tom ako vyzerá blog ktorý máš ty, ale na tom ako vyzerajú blogy ktoré máš v blogrolle!"

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tlesk,tlesk,tlesk!
    Pekný citát Marty ;-)
    Mi-so: Jasne,že navštevovať,ale z vlastnej iniciatívy.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ahoj! hezuu blog! nechces si pozriet aj ty moj? Dufam, ze sa ti tam bude pacit! XD...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Kebyže zanecháš nejaký link na blog,tak by som si aj pozrel ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. No ale teraz Marty, neviem, či si mi odpisoval, alebo si vravel svoj názor . Keďže to, čo si napísal, vôbec nenadväzuje na to, čo som písal ja, usudzujem, že si písal vlastný názor :) a inak dobrý citát :)) to si sám vymyslel? :)
    Johny: Jasné, že z vlastnej iniciatívy, veď tak som to aj myslel :) snáď to tak aj u väčšiny bolo pochopené.

    OdpovedaťOdstrániť

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009