23 októbra 2008

Služba Následníci

Blogger od dnešného dňa, teda 23.10. 2008 spúšťa aj pre slovenské blogy novú službu Následníci alebo po anglicky Followers.

Čo to vlastne je?
Jedná sa o službu, ktorá je určená pre majiteľov blogov na bloggeri, to je jasné.(Skoro) každý blog má nejakých návštevníkov a niektorí sa vracajú aj častejšie. Táto služba umožňuje návštevníkovi verejne sa "priznať", že chodí na váš blog. Môže sa ale pripojiť aj anonymne, teda bez fotografie a mena.

Čo z toho má autor blogu?
Autor blogu tým dá svetu najavo, že to s jeho blogom nie je až tak mizerné a že má určitý počet ľudí, ktorým sa jeho blog páči a navštevujú ho pomerne často. Ak sa rozhodnú pripojiť verejne, autor vie presne o koho sa jedná a potom aj on môže navštíviť blog tejto osoby (ak nejaký má). Ak sa mu ako následník prihlási nechcená osoba, môže ju jednoducho blokovať.

Aká je výhoda pre návštevníka?
Návštevník, ktorý bude nasledovať blog verejne a zverejní svoju fotografiu alebo nejaký obrázok získa to, že autor blogu o ňom bude vedieť a zviditeľní sa tak. Ak má aj vlastný blog, tak je to dvojnásobné zviditeľnenie sa, lebo je to akási forma reklamy. Autorovi by to prekážať nemalo, lebo tak si sám vybral, že bude zverejňovať následníkov a návštevník, ktorý má blog, získa reklamu za svoju vernosť blogu a zvýši tak návštevnosť svojho blogu.
Anonymný návštevník pomôže iba autorovi, pre seba nemá žiadne zviditeľnenie sa a niektorým ľuďom to tak vyhovuje.

Hodnotenie služby Následníci
Z vyššie uvedených faktov si môžete sami vyvodiť to, či je táto služba dobrá alebo zlá. Ja ju hodnotím kladne, lebo poskytuje výhody aj pre návštevníkov a aj pre autora blogu. Nevýhoda je asi iba grafická. Bol by som rád, keby si to mohli autori blogov prispôsobiť podľa vlastného gusta. Je to však novinka, takže sa možno ešte dočkáme zmien.


Ak chcete byť následníkom môjho blogu, v sidebare kliknite na "Sledovať tento blog" a potom si už len vyberte či verejne alebo anonymne a je to!

Názory blogokamošov:
7 dôvodov prečo som zrušil Followers
"Následníci" aj na tomto blogu
Nová blogger služba: Následníci

Dúfam, že vám tento článok pomohol a ďakujem každému návštevníkovi, čo bude nasledovať môj blog.

pošli na vybrali.sme.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009