04 októbra 2008

Biela vdova

Z názvu "Biela vdova" môžete vytušiť, že to nebude len taký obyčajný film, čo však vytušiť nemôžete je, že je to skvelá komédia.


Vdova Grace Trevethynová po svojom zosnulom manželovi zdedila len dlhy. Žije v malom mestečku, kde každý o všetkom vie, a snaží, sa teda Grace pomáhať, ako sa len dá.
Grace je zadĺžená až po uši a s riešením prichádza jej záhradník Matthew Stewart, ktorý jej ukáže svoju skrýšu s marihuanou. Grace je skvelá záhradníčka a čoskoro s Matthewovov pomocou vypestuje veľké množstvo tejto drogy.


Je teda na čase ísť predať tovar, ktorého je vyše 20 kilo a bohato pokryje jej finančné straty a ešte sa s Mattom podelia. Grace sa vyberie do podsvetia v Notthing Hille a spolu s milenkou jej zosnulého manžela nájdu dílera. Joint je naoza perfektný a tak díler prijme tovar.
Dá Grace sledovať a ona tak musí unikať pred mafiou, exekútorom a nakoniec aj políciou. Najjednoduchšie riešenie je matroš spáliť, avšak pri pálení marišky sa nadroguje celá dedina, mafiáni aj polícia a veľká párty sa začína.


Priznám sa, zhúlenejší film som nevidel. Ani v Amsterdame asi nemajú toľko marihuany, koľko má Grace. Vidieť zhúlené babičky je fakt sranda. Je to síce starší film, ale perfektne som sa na ňom zasmial. Je to film vhodný pre relax a pohodlné sledovanie, pri ktorom nemusíte rozmýšľať. Dej je celkom rýchly a zábavný, okrem nudného začiatku. Prostredie, v ktorom sa dej odohráva je príjemné a ako som už spomínal, pôsobí ukľudňujúco.

Pozrite si zakrúžkovanú časť na obrázku, vraj film od 15 rokov :D


Žáner: Komédia/ Kriminálny

Dĺžka: 93 minút

Krajina pôvodu: UK

Rok: 2000

Réžia: Nigel Cole

Hrajú: Brenda Blethyn (Grace), Craig Ferguson (Matthew)

Moje hodnotenie: 8/10


Oficiálna stránka filmu: Savin Grace

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

IMDb: Saving Grace

p.s. polícia by si mala dávať pozor na babky ;)
p.s.2 nezabudnite na vytváranie vašich recenzií.

pošli na vybrali.sme.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009