03 októbra 2008

Umenie vojny: Zrada

Tento film je pokračovanie filmu "Umenie boja" z roku 2000. V oboch filmoch hlavnú rolu predstavuje Wesley Snipes.


Začiatok filmu je na pohrebe "Matky". Takto totiž volali chlapíka, ktorý vyučoval bojové umenia. Teraz je mŕtvy a jeho smrť určite nebola náhodná. Matka toho vedel príliš veľa a stal sa tak nechceným.
Neil Shaw bol kedysi v jeho výcviku a prišiel mu na pohreb. Tam sa stretáva so svojím starým kolegom a priateľom Timom. Neil na pohrebe ponúkne Matkovej dcére Meline ochranu.
Neilov kamoš Garret sa chce presadiť v politike a preto chce jeho pomoc pri ochrane jeho osoby, nafotili ho v chúlostivej situácii. V akej, to si už domyslite :). Neil sa tak zapletá do politických hier a po vražde senátora je podozrivým číslo 1 a pátra po ňom FBI. Neilovi pomáha iba Alexov tím a Tim.
Táto politická hra sa potom začína vyostrovať a Neil pomaly stráca všetkých, aj napriek tomu však prichádza na koreň celej záležitosti a odhaľuje nekalé praktiky jeho okolia.

Tento film by aj mohol byť dobrý, keby boli veci inak, ako sú. Wesley Snipes sa mi do takéhoto filmu ako tvrďas nehodí. Ako sniper bol fajn, ale ako tvrdý bitkár nevyzeral dobre. Jeho výraz tváre bol vcelku smiešny a ani jeho oblečenie nebolo nič moc. Biela čiapočka, to sa k bojovým umeniam nehodí. Akčné scény boli v pohode, zaujímavá bola hlavne časť, kde Neil použil trik, ktorý sa naučil od Matky. Téma filmu bola zvolená dobre, pretože takéto politické situácie sú vždy nebezpečné. Mali sme tu aj kus histórie, presnejšie 1-2 vety o generálovi Sun Tzu a jeho taktike. Fakt poučné. "Umenie vojny: Zrada" mohol byť dobrý film, keby sa zmenilo herecké obsadenie a časť z deja. Takto upadol do všednosti.

Žáner: Akčný/ thriller

Dĺžka: 103 minút

Krajina pôvodu: CAN

Rok: 2008

Réžia: Josef Rusnak

Hrajú: Wesley Snipes (Neil Shaw), Athena Karkanis (Melina Cruz), Lochlyn Munro (Garret), Winston Rekert (Tim)

Moje hodnotenie: 5/10


Oficiálna stránka filmu: The Art of War II: Betrayal -našiel som však iba na Art of War 1

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

IMDb: The Art of War II: Betrayal

p.s. politika je fakt nebezpečná.
p.s.2 nezabudnite na vytváranie vašich recenzií.

pošli na vybrali.sme.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009