30 januára 2009

Ako spraviť košeľu z bankovky

Ak od radosti neviete, čo s peniazmi, tak si poskladajte z bankovky košeľu. Pri dnešnom surfovaní som našiel skvelý návod na to, ako to spraviť. Bol po anglicky, preto vám ho voľne preložím a pridám obrázky. Na konci nájdete aj link na pôvodnú stránku.
Pre dosiahnutie lepšieho efektu použite čistú, nepokrčenú bankovku. Bude to jednoduchšie. Ak ste držgroš ako ja, tak použijete kancelársky papier, ktorý je ľahký a dobre sa ohýba.



dollar1. Ohnite bankovku pozdĺžne na polovicu. Snažte sa byť čo najpresnejší. Potom bankovku vyrovnajte.












dollar2. Pravú polovicu zohnite na polovice tak, aby pravá hrana po ohnutí priliehala k stredu bankovky, ktorý sme vytvorili v prvom kroku. To isté spravte s ľavou stranou a dostanete tvar, aký vidíte na obrázku.











dollar3. Otočte bankovku na druhú stranu a ohnite bielu časť, teda okraj. Okraj sa stane v ďalšom kroku golierom.




dollar4. Zas otočte bankovku. Ohnite rohy tak, ako je na obrázku. Na veľkosti uhla nezáleží, ale snažte sa spraviť aspoň približne taký, aký je na obrázku. Dôležité je, aby sa vám rohy stretli v strede presne vedľa seba.




dollar5. Teraz ohnite niečo menej ako tretinu bankovky zo spodnej strany. Ak ohnete malú časť, košeľa bude pridlhá. Ak ohnete priveľa, ďalší krok sa nepodarí.











dollar6. Teraz opäť ohnite spodnú časť bankovky a zasuňte ju pod golier. Už to takmer vyzerá ako košeľa, ale to nie je všetko.









dollar7. Jemne odbaľte predchádzajúce zahnutia.












dollar8. Pri tomto kroku sa dívajte hlavne na tento a nasledujúci obrázok. Potrebujeme vyrobiť rukáv, ktorý spravíme tak, že bankovku držíme medzi palcom a ukazovákom. Papier medzi záhybmi zahnite do uhla, aký vidíte na obrázku (rukáv bude náš záhyb, ktorý sme vytvorili v druhom kroku).









dollarPotom by to malo vyzerať takto.












dollarSpravte aj ďalší rukáv a bude vyzerať takto.














dollar9. Keď teraz zasuniete časť s rukávmi pod golier, uvidíte váš výsledok.









Nie je to také ľahké, ako by sa to na prvý pohľad mohlo zdať. Môj prvý výtvor nevyzeral nádherne, robil som ho z pritvrdého papiera. Ak spravíte košeľu z bieleho papiera, môžete si ho potom dokresliť podľa vašej fantázie. Príjemnú zábavu!
Zdroj: Shirt

pošli na vybrali.sme.sk

6 komentárov:

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009