09 januára 2009

Evil Lyrics

evil lyrics logoRadi si len tak spievate, ale neviete čo presne hovoria v tých pesničkách alebo si nepamätáte text? S tým vám pomôže práve program Evil Lyrics (EL).

Je to jednoduchý program, ktorý zaberá len niečo okolo 11 MB z pamäte RAM. Na čo vlastne slúži? Je to program, pomocou ktorého môžete vyhľadávať texty k piesniam a to dvomi spôsobmi.

Prvý je manuálny, kedy do riadku v EL priamo napíšete meno interpreta a názov pesničky.
Druhý je pre pohodlnejších. Len otvoríte svoj prehrávač médií (napríklad Winamp), spustíte Evil Lyrics a v prehrávači spustíte pesničku. Potom vám EL začne vyhľadávať text k práve prehrávanej piesni a zobrazí ho vo svojom okne. Čo všetko ešte dokáže robiť?


evil lyrics okno
Ak sa vám nájdený text nepáči, môžete dať vyhľadať ďalší. Taktiež text môžete vytlačiť alebo dať si ho preložiť (do slovenčiny žiaľ nie).
K pesničke si môžete nájsť akordy, plagáty, texty k ostatným piesňam v albume alebo obal albumu.

Veľmi zaujímavou možnosťou programu je karaoke. Spustíte nahrávanie a ďalej sa riadite pokynmi, čo máte spraviť vo svojom prehrávači. Takto sa môžete zabávať, no ja som to ešte neskúšal.

Ak na prehrávanie hudby používate prehrávač Winamp, tak EL vám umožní otvoriť Milkdrop okno, čo je vlastne vizualizácia k piesni. Je to celkom pekné, no podľa mňa zbytočné a niekedy sa mi zdalo, že rytmus a vizualizácia sa nezhodli.

milkdrop window in winamp
Program si pomocou nastavení môžete upraviť podľa vašich potrieb. Môžete ho dať automaticky spúšťať s vaším prehrávačom a množstvo iných vecí.

EL podporuje viacero prehrávačov, z takých známejších spomeniem Windows media player a Winamp.

Evil Lyrics je určite užitočný program, ktorý je nenáročný a svoj hlavný účel plní dobre.

Oficiálna stránka s downloadom: Evil Lyrics

p.s. pre lepšiu inštaláciu Winampu odporúčam pozrieť tento článok.

pošli na vybrali.sme.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009