18 januára 2009

Tropická búrka

rDnes si povieme niečo o filme Tropická búrka. je to niečo ako film vo filme, ktorý je filme alebo niečo podobné. Vlastne skôr je to paródia na film, ktorý práve pozeráte. Znie to čudne, no také to naozaj aj je. Nenechajte sa však odradiť týmto úvodom. Čítajte ďalej a dozviete sa o filme viac.

tropická búrka, ben stiller


Na začiatku sledujete natáčanie filmu, život hercov a ich predchádzajúce filmy, ktoré nie sú veľmi vydarené. Teraz majú za úlohu hrať vo filme Tropická búrka.
Je to veľmi drahý film a herci sú príliš rozmaznaní. Režisér je sponzorom filmu donútený niečo s tým robiť a preto posiela hercov do naozajstnej džungle, aby išli na vlastnú pesť poraziť majiteľa drogovej plantáže.
Popri tom si každý herec vyrieši nejaký ten svoj komplex z herectva, dočkáme sa vtipných komentárov a aj situácií, dosť často aj nezmyselností a volovín. Vlastne uvidíme aj naozajstného vola a to priamo v džungli.


Ak mám povedať svoj názor, tak mne sa film nepáčil. Videl som už pár volovín, ale toto bola jedna z najväčších. To je ako keby nám režisér podával preháňadlo a opisoval ho ako liek na rakovinu. My mu to však z lyžičky zjesť nemusíme.
Je pravda, že takéto niečo tu asi ešte nebolo, ale aj tak je tento film príliš riskantný, lebo je ťažké zistiť, aké budú divácke ohlasy.
Zachraňujú to však hviezdy v hereckom obsadení. Ben Stiller to proste vie zahrať a niet o čom polemizovať. Veď hrať vo filme mentálne retardovaného, vojaka a herca musí byť náročné. Musím uznať, že niekedy bol film veľmi vtipný, ale trápny začiatok a niektoré časti to podľa mňa skazili.

tropická búrka
Žáner: Komédia/ dobrodružný

Dĺžka: 107 minút

Krajina pôvodu: USA/ Germany

Rok: 2008

Réžia: Ben Stiller

Hrajú: Ben Stiller (Tugg Speedman), Jack Black (Jeff Portnoy), Robert Downey Jr. (Kirk Lazarus)

Moje hodnotenie: 3/10


Oficiálna stránka filmu: Tropic Thunder

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

IMDb: Tropic Thunder

p.s. ako hodnotíte tento film vy?

pošli na vybrali.sme.sk

2 komentáre:

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009