21 júla 2008

Počítadlá

Pýtate sa, prečo mám až 3 počítadlá?

Dobré weby, ktoré som navštívil mali väčšinou viacero počítadiel. A ja som dokonca pochopil prečo. Netagent mal minule výpadok a 1-2 dni nemeral návštevnosť, preto je lepšie mať v zálohe aj ďalšie počítadlo.
Netagent mi ostáva, pretože je tu od začiatku a udáva počet doterajších návštevníkov.
Fyzkab counter ukazuje aj mesačnú návštevnosť a dajú sa v ňom nastaviť hodnoty rovnaké ako v už používanom počítadle. Ráta však aj každý reload stránky.
Toplist počítadlo je asi najlepšie. Ukazuje týždennú návštevnosť, nedali sa však v ňom nastaviť hodnoty, preto počíta návštevnosť až od dnes.

Takže keby nastal náhodou nejaký výpadok aj na 2 počítadlách, tretie stále ide.

p.s.Nie si istý? Poisti!

pošli na vybrali.sme.sk

16 komentárov:

  1. dobre, a na čo sú ti teda tie počítadlá?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aby vedeli návštevníci, akú mám návštevnosť a mne sa zas nechce stále pozerať analytics a ten robí aj tak štatistiky až po dňoch a tu to vidím hneď.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. aby si sa "chválil" návštevnosťou? :P
    no ja osobne si rád pozerám analytics každý deň včerajšiu návštevnosť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Myslíš,že sa mám čím chváliť? Ja práveže čestne priznávam, že nemám veľkú návštevnosť a keď tak pozerám analytics, tak mi ubúdajú ľudia, ktorí sem chodia cez vyhľadávanie na google.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ohladom prvej otázky, slovo chváliť som dal do úvodzoviek ak si si nevšímol :)
    aj ja priznávam že návštevnosť je biedna ak by sa ma niekto pýtal, no podľa mňa dať návštevnosť na blog nie je dobrý ťah ak je slabá, existujú ľuďia ktorý si pozrú návštevnosť a na základe toho ho hodnotia a aj sa naň podľa toho vracajú, čo je samozrejme nesprávne... ale tak uznávam, pre všeobecné info sa oplatí mať to aj na blogu, i keď 2 je prijatelné, 3 sú už divné :D ... škoda že google analytics neponúka tiež takúto možnosť ukázať štatistiky všetkým, na webe v takej stručnej forme, čo už...
    mimochodom klesajú ti ľudia od google? ak sa ti nezvyšujú ľudia, čo prídu priamo alebo z iného zdroja, tak to nie je dobré...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. mne práveže veľa ľudí prichádza z odkazov na iných stránkach, čo je super, ale rád by som bol, keby ma nachádzali aj v google :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. všetko je to o keywords :) rob články a zhusťuj obsah (rozširuj som myslel), a mal by sa ten počet zvyšovať...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nie pravda, že FyzKab Counter ráta každý reload stránky.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ale Fyzkab ukazuje oveľa viac návštev ako Netagent alebo ako Toplist. A to je mi divné. Ak o tom niečo viete/vieš, tak prosím napíšte/napíš. :) Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  10. No, je to super, Johny. Máš tri počítadlá a každý ti vraví dačo iné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. No v Topliste sa dá rátať iba od nuly,nedáa sa nastaviť pôvodný počet,vo Fyzkabe sa dá, ale ten ráta viac ľudí ako Netagent

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ja nevravím o celkovej návštevnosti. Ja vravím o návštevnosti za deň. V jednom máš 15, v druhom 16 a v treťom 12...

    OdpovedaťOdstrániť
  13. No a to ma štve, jedno zjavne ráta aj reloady, druhé nie a tretie neviem čo ráta( to poradie nie je ako to mám v sidebar :D)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. to co mas ako counter zjavne rata aj realoady, tie co mas ako pocitadlo a navstevnost rata len navstevy, z toho ta Návštevnosť podla mna rata vsetkych okrem teba johny, teda okrem navstev z tvojej IP, teraz tam je 29, 48, 30

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Dobrý den,
    děkuji, že se zajímáte o problematiku počítadel, zejména pak FyzKab Counter. Jako spoluautor počítadla a autor algoritmu tohoto počítadla bych rád vysvětlil, jak je to s těmi počítadly (tedy alespoň s tím naším).
    Předem se omlouvám, že to bude trochu delší...
    :-(
    Problém nastává v definici toho, "co je to vlastně návštěva?" a "kdy je to jen nové načtení a kdy opět nová návštěva téhož klienta (IP adresy)".
    Protože na to není žádná definitivní norma, různí autoři počítadel si to řeší, jak je napadne - tedy pozor vzájemné porovnávání různých počítadel je dosti relativní.
    Bývá ZVYKEM, že návštěva od stejné IP adresy je považována za novou, pokud přijde opět po 1/2 hodině. FyzKab Counter, který se při svém vzniku inspiroval u ABZ počítadla, považuje další návštěvu i pokud stejná IP adresa přijde dříve, ale musí být její opakovaná návštěva "proložena" jinou IP adresou. Což je na posouzení každého, zda to je či není nová návštěva. Díky tomu se denně o pár návštěv lišíme (směrem nahoru) od počítadel, které toto pravidlo nemají. Uvědomujeme si problém, který nastane, při souběžném procházení mnohastránkového webu více uživateli - v novém algoritmu (bude spuštěn k 17.11.2008) to bude již zohledněno.
    Druhý problém různého počtu přístupů u různých počítadel je také identifikace IP adresy. Pokud stránku navštíví klient, jehož počítač je připojen pomocí proxy serveru, mohou některá počítadla chybně identifikovat IP adresu proxy serveru jako klienta. Pak se přístupy ze dvou různých počítačů na stejném proxy zdají jako jeden klient. A pokud se trefí do 1/2 hodinového intervalu, přístup není započten. Toto a ještě jeden efekt, který již nebudu popisovat, je ale jen okrajový efekt a týká se těch "amatérštějších" počítadel - tím nikoho nechci urazit -> zrovna FyzKab Counter má také stále co dohánět a s ohledem na to, že stránky http://kabinet.fyzika.net/, pod které spadáme a které mají zcela jiný prvoplánový účel, se není co divit. :-)))
    Ještě jednou se omlouvám, že je můj příspěvek tak objemný.
    Kdyby měl kdokoliv nějaký dotaz k problematice počítadel, klidně se ozvěte na mail uvedený na stránkách FyzKab Counter nebo na mateřských stránkách Fyzikální kabinet. Jistě mi to kolegové předají. Mile rád věci ještě upřesním.

    Závěrem vám MOC děkuji, že se zajímáte o naše počítadlo a doufám, že když už Vás tak zlobíme těmi nepřesnými čísly (i když co je vlastně přesné?), že se Vám naše počítadlo líbí a oceňujete např. nastavení změny barev, zapínání zobrazovaných údajů a způsob vkládání do stránek. V nové verzi (platné od 17.11.2008) přidáme ještě počet ON-LINE uživatelů a dochází k úpravě algoritmu (viz výše popsaný problém). Novou verzi počítadla si můžete zatím jen ve zkušebním provozu problédnout na stránkách naší mateřské organizace Fyzikální Kabinet (http://kabinet.fyzika.net/)
    S pozdravem za tým vývojářů FyzKab Counter
    Miroslav Panoš

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ja Vám zas chcem poďakovať za komentár a objasnenie problematiky počítadiel. Som rád, že ste to napísali tak obsiahlo a tým mne a návštevníkom môjho blogu pomohli pochopiť fungovanie počítadiel. Je dobré, že sa zaujímate o názory ľudí a prečítali ste si aj môj článok, ktorý bol len amatérskym porovnaním na prvý laický pohľad ;). Keď vyjde nová verzia, tak ju môžem znova skúsiť, aby som videl, čo sa zmenilo. Farebné kombinácie počítadla sú naozaj veľkým plusom oproti konkurencii, ktorá má len pár základných farieb alebo dokonca iba jeden variant. Ešte raz sa Vám teda chcem poďakovať za komentár a prajem veľa šťastia s počítadlom.

    OdpovedaťOdstrániť

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009