27 septembra 2008

Bláznovo zlato

Predstavte si more, jachtu a príjemné počasie. Tak takúto exotickú atmosféru ponúka tento film.


Benjamin Finnegan spolu s jeho kolegom Alfonzom pracujú pre Bigg Bunnyho, ktorému patrí celý ostrov, kde sa dej odohráva. Ben mu dlží nejaké peniaze za loď, ktorú mimochodom nešťastnou náhodou potopí. Samozrejme, že nemá žiadne peniaze, len plno sľubov, že je blízko k nájdeniu kráľovninho vena z 18. storočia.
Bigg Bunny však už nemá pre Bena trpezlivosť a dá za úlohu svojim (ne)šikovným gorilám, aby sa ho zbavili. Ben sa však zachráni v pravý čas, lebo musí stihnúť rozvod so svojou ženou Tess.
Prichádza však neskoro a tak majetok pripadne jej. Kedysi mu Tess pomáhala hľadať poklad, ale vzdala to. Ben však vidí šancu na pokračovanie hľadania v jej zamestnávateľovi, bohatom Nigelovi Honeycuttovi.
Vďaka zohratej scéne, pri ktorej očaril jeho "inteligentnú" dcéru Gemmu, sa starý pán rozhodne pomôcť mu. Nie sú však jediní, a tak sa pri údajnej skrýši pokladu stretávajú až 3 skupiny pátračov. Je jasné, že každý chce poklad pre seba a začne sa tak mierne akčný lov o poklad.
Ktorá strana vyhrá a získa poklad?


Tento film možno poznáte aj pod názvom "Mačacie zlato" alebo aj v origináli "Fool´s gold". Podľa IMDb by malo ísť o dobrodružný film s podtónom romantiky a humoru. Akčnosti tu však veľa nie je, možno až na konci. Vlastne tu nie je ani veľa humoru. Taký humor je už asi starý a nemusí očariť. Zaujať by mohlo azda prostredie a krásky v bikinách, ale ani tých tam veľa nie. Celkovo film, ktorý je spracovaný takto, nie je veľmi pútavý a nerobilo mi problém bez pauznutia ísť na WC. Baby možno zaujme hlavná mužská postava, ale viac asi nič. Chlapov zas ženská hlavná postava, ktorá však veľmi nemá čo ukázať. To je všetko.


Žáner: Dobrodružný/ romantický/ komédia

Dĺžka: 113 minút

Krajina pôvodu: USA

Rok: 2008

Réžia: Andy Tennant

Hrajú: Matthew McConaughey (Benjamin Finnegan), Kate Hudson (Tess Finnegan), Nigel Honeycutt (Donald Sutherland), Alexis Dziena (Gemma)

Moje hodnotenie: 4/10


Oficiálna stránka filmu: Fool´s gold

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

IMDb: Fool´s gold

p.s. aj tu je pekná kočka, ale viac je prezentovaný Matthew alebo ak chcete Ben.
p.s.2 nezabudnite na vytváranie vašich recenzií.

Obrázky: Moviezone

pošli na vybrali.sme.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009