21 septembra 2008

Kráľ Škorpión 2 : Zrod bojovníka

Na úvod rozprávač vyrozpráva legendu o bojovníkoch škorpióna. Najslávnejší bojovník kráľa chce zabrániť svojmu synovi, aby sa tiež stal bojovníkom, pretože vie, čo všetko to prináša.

Jeho syn Mathayus je však vo veku, kedy asi ťažko niekoho počúva a zapojí sa do tréningu. Na cvičište príde jeho otec, ktorý sa tam stretáva so svojím starým známym Sargonom, ktorý mu závidí jeho slávu. Nie je teda prekvapujúce, že keď o deň na to zomrie Mathayusov otec, Mathayus tuší, kto to bol.
Prisahá, že bude tvrdo trénovať a smrť svojho otca pomstí. Keď sa po 6 rokoch vracia do Akkadu, zistí, že novým kráľom sa stal práve Sargon, vrah jeho otca a vyznávač temných síl. Sargon Mathaya najprv nespoznáva a vyberá si ho ako svojho strážcu. Mathayus však nedokáže zabiť vlastného brata, aby mu dokázal vernosť a je preto na úteku.
Pripája sa k nemu jeho známa z detstva, krásna Layla. a grécky básnik. Spolu sa vydajú do podsvetia, aby našli Damoklov meč a porazili tak kráľa Škorpióna. Po ceste majú aj množstvo problémov, ale našťastie stretávajú ľudí, ktorí im pomôžu.Podarí sa im nakoniec vyhrať?


Iste ste už videli film Múmia. Práve tam sa nachádzal kráľ Škorpión a pre tvorcov tohto filmu to bola výborná postava a vytvorili tak "odbočku" od filmu Múmia. Na Múmiu to však nemá. Predpokladám, že film bol nízkorozpočtový. Nemá kvalitné herecké obsadenie. Ako hlavná postava by sa skôr hodil vypracovaný "The Rock" a nie tento "mladík". Takisto aj špeciálne efekty boli slabé. Pripomínalo mi to kvalitu z polovice minulého storočia, kedy príšery na obrazovkách vyzerali nemotorne a umelo. Tu to bolo to isté. Všimnite si sekané pohyby príšer, ktoré vôbec nevyzerali ako pravé.Vo filme sa nachádzalo aj pomerne veľa replík, ktoré sa v danom momente nehodili a pôsobili trápne. Ďalšou zbytočnou vecou bola postava Fonga. Podľa mňa tam nemal tak dlho čo robiť. Keď ho našli ako obeť pre Minotaura, tak som si myslel, že po jeho oslobodení buď zdrhne alebo zomrie a my ho už viac neuvidíme. Nestalo sa tak a on nás ďalej otravoval svojou prítomnosťou na obrazovke a okrem jeho šušľania veľa nespravil. Dej bol zasadený do minulosti a držal sa legendy. Nič by na tom nebolo zlé, keby tvorcovia nepospájali niekoľko legiend dokopy a vznikol tak veľký nezmysel. Takisto aj znázornenie podsvetia by som si vedel predstaviť lepšie a odpustil by som si tú nádhernú modrú oblohu ;).

Žáner: Akčný

Dĺžka: 109 minút

Krajina pôvodu: USA

Rok: 2008

Réžia: Russell Mulcahy

Hrajú: Michael Copon (Mathayus), Karen Shenaz David (Layla), Randy Couture (Sargon)

Moje hodnotenie: 4/10


Oficiálna stránka filmu: The Scorpion King: Rise of a Warrior

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

p.s. ja chcem The Rock :D
p.s.2 ešte stále platí vytváranie vašich recenzií.

pošli na vybrali.sme.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009