24 septembra 2008

Clona

Mladý pár mal svadbu a čo nasleduje po nej? Predsa medové týždne. Tie však Benjamin a Jane museli presunúť, lebo Ben dostal novú prácu v Tokiu. Tak tam teda musia docestovať. Šoféruje Jane, je tma a nikto nikde, keď sa zrazu uprostred cesty objaví dievča a búúúúm. Keď sa mladý pár preberie, ide sa pozrieť, kde je prejdené dievča. Jej telo tam však nie je, tak zavolajú políciu, ale ani tá nič nenájde.


Takýto začiatok práce síce nie je pekný, ale robiť treba. Ben je fotograf a začína hneď zostra. Fotí modelky pre jednu firmu a sám fotky vyvoláva. Jeho žena zatiaľ objavuje krásy Tokia a fotí. Všetko sa točí okolo fotenia. Jane a Ben si prezerajú fotky zo svadby, ale všade je biela šmuha. Dokonca aj na fotkách modeliek. Benova kolegyňa Seiko tvrdí, že to sú fotky duchov. Seiko predstaví svojho frajera Jane a ten jej ukáže podobné fotky. Jane je rozhodnutá zájsť za odborníkom, ale ten jej odmieta pomôcť. Ducha začína vidieť aj jej manžel a strach sa začína. Zatiaľ je duch neškodný, ale keď zabije Benových kolegov, ide do tuhého. Kto je ďalší na rade? Prečo im duch nedá pokoj? Ako sa ho zbavia? Tak na tieto otázky nájdete odpoveď vo filme.


Film vyznieva celkom napínavo, ale vidieť duchov na fotkách je už dosť starý trik. Sám si pamätám film The Omen, kde na fotkách bola taká isté šmuha, ktorá znázorňovala, kto zomrie. Tu je niečo podobné, len je o tom dokonca celý film. Film nie je veľmi krvavý, ale je to aj tak horror. Najlepší na filme je koniec. Naozaj by som nečakal, že film skončí tak ako skončil. Dozvieme sa, kto vlastne duch je a čo chce. Všetko samozrejme prezradia fotky.

Žáner: Thriller/ mysteriózny/ horror

Dĺžka: 84 minút

Krajina pôvodu: USA

Rok: 2008

Réžia: Masayuki Ochiai

Hrajú: Joshua Jackson (Benjamin Shaw), Rachael Taylor (Jane Shaw), Megumi Okina (Megumi Tanaka)

Moje hodnotenie: 4/10


Oficiálna stránka filmu: Shutter

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

IMDb: Shutter

p.s. Jane je pekná kočka ;)
p.s.2 nezabudnite na vytváranie vašich recenzií.

pošli na vybrali.sme.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009