02 októbra 2008

Anketa-môj rebríček filmov

Hlasovanie o najlepší film spomedzi mojich 10 najobľúbenejších filmov sa skončilo. Touto anketou som chcel zistiť, aké názory majú aj iní ľudia a či sa môj vkus veľmi odlišuje od iných. Najväčší úspech zožali filmy, ktoré boli veľmi mediálne prezentované alebo vyvolali nejakú búrlivú diskusiu.
Nejdem zbytočne zdržovať a idem rovno na vec. Začnem od štvrtého miesta, pôjdem až po posledné miesto a potom sa vrátim k TOP 3.

Na štvrtom mieste sa umiestnili 2 filmy. Sú to Krstný otec 3 a Meno ruže. Oba filmy majú knižný námet, ale oba sú úplne rozdielne. Film Krstný otec 3 určite pozná viac z vás ako Meno ruže, ale aj tak som rád, že sa tieto filmy umiestnili na štvrtom mieste.

Na piatom a zároveň poslednom mieste sa umiestnili tiež 2 filmy. Je to Krstný otec 1 a Americký gangster. Oba majú mafiánsku tematiku a mne sa veľmi páčili, ale v tomto hlasovaní nedostali žiadny hlas. U Amerického gangstra sa nečudujem, keďže je to pomerne nový film, ale Krstný otec 1 ma sklamal.

Tak a teraz sa už konečne dostávame k TOP 3. Na treťom mieste sa umiestnili až 4 filmy. Sú to Gladiátor, Vykúpenie z väznice Shawsank, Posledný samuraj, Trója. Každý z týchto filmov v sebe nesie nejakú silnú myšlienku, či už z dávnejše alebo nie až tak dávnej histórie.

Na druhom mieste sa umiestnil film Da Vinciho kód. Ešte teraz si spomínam na netrpezlivé čakanie pred kinom a očakávanie filmového hitu, ktorý by zmenil môj postoj k určitým veciam. Tento film bol natočený podľa predlohy Dana Browna a vo svete vyvolal rozruch. Ľudstvo sa z toho ešte doteraz nespamätalo a vznikajú rôzne ďalšie napodobeniny, či už knižné alebo filmové.

Konečne sme sa dostali k prvému miestu. Mojím víťazom, ale aj víťazom vo vašom hlasovaní sa stal film Zelená míľa. Je natočený podľa predlohy Stephena Kinga, ktorý sa venuje väzenskej problematike a podľa jeho knihy je dokonca natočený aj film Vykúpenie z väznice Shawshank. Vo filme Zelená míľa je veľmi silný príbeh, ktorý musí dostať každého. Na tento film si spomínam dodnes a pamätám si ho veľmi jasne. Kto tento film ešte nevidel, tak by si ho mal pozrieť, lebo prichádza o skvelý zážitok.

Ešte na záver grafické znázornenie ako vždy:


p.s. ak ste nehlasovali, tak sa môžete vyjadriť do komentárov, kľudne aj anonymne ;).

pošli na vybrali.sme.sk

4 komentáre:

  1. Ja som hlasoval za Zelenú míľu :) Tiež je to jeden z mojich najobľúbenejších filmov. Ja nie som žiadny filmový maniak, veľa filmov som nevidel. A z týchto "TOP 10" som videl len Zelenú míľu a Tróju (celú). Nedopozeral som Posledného samuraja, Da Vinciho kód a Gladiátora...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To si si ako mohol dovoliť nedopozerať??? :P Nudili ťa tie filmy? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak keď ma bavia, tak ich dopozerávavam väčšinou. No nebavil ma ani Gladiátor a ani Posledný samuraj a Da Vinciho kód bola totálna hovadina. Pozeral som to u kamoša a obom nám z toho filmu bolo zle. Nepáčilo sa nám to no...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. U Da Vinciho kódu ma to trocha prekvapuje. Mne sa ten film strašne páčil a videl som ho 4x, skoro s každým členom rodiny raz :).

    OdpovedaťOdstrániť

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009