06 októbra 2008

Ja a moja príšera

Myslíte si, že Lochnesská príšera existuje? Alebo patríte k tým, čo si myslia, že je to len blud a jej fotografia je falošná? Tak si vypočujte príbeh starého Angusa.


V jednej krčme už zostarlý Angus hovorí príbeh Lochnesskej príšery dvom turistom.
Keď bol Angus malý chlapec, bola v Európe 2. svetová vojna. Angus v nej prišiel o svojho otca, ktorý bol letec. Jeho matka, pani MacMorrowová to má ťažké, lebo má na starosti celý majetok a navyše sa jej v týchto ťažkých časoch do domu vopchajú vojaci.


Medzitým malý Angus našiel vo vode vajce, z ktorého sa po čase vyliahol malý vodný kôň. Angus mu dal meno Crusoe. Po čase sa však o príšere dozvedá aj jeho sestra Kirstie a nový pomocník v dome Lewis Mowbray. Stávajú sa z nich priatelia a Lewis sa zblíži s pani MacMorrowovou.
O tú však má záujem aj kapitán Hamilton.
Vo filme sú 2 dejové línie a to priateľstvo malého chlapca ku Crusoeovi a vzťahy medzi pani MacMorrowovou a Lewisom a Hamiltonom.
Crusoe je stále väčší a tak ho musí Angus pustiť do jazera. Vojaci sú však necitliví a po príšere začnú strieľať. Podarí sa Crusoeovi zachrániť útekom do mora alebo ho zastrelia? Uvidí ho Angus ešte niekedy?


Najprv som si myslel, že film, v ktorom je nejaká vymyslená príšera, nemôže byť dobrý. Nie je to však pravda a film ma doslova nadchol. Príbeh chlapca je dojímavý, taktiež aj osudy jeho rodiny a celej Európy zmietanej vojnou. Film je však dôkazom, že láska vzniká aj počas takýchto ťažkých období. Námet, aký je vo filme tu už bol viackrát, teda vzťah chlapca k zvieraťu alebo príšere. Takéto témy však patria k nesmrteľným a ide teda len o ich spracovanie a film bol spracovaný naozaj bravúrne. Pútavý dej, občasné prenesenie rozprávania na starého Angusa, dojímavý príbeh. Taktiež som čakal, že príšera nebude zvládnutá nejako dobre, ale až na jednu scénu vyzerala príšera realisticky a pôsobila veľmi živo. Je to skvelý film, ktorý si zaslúži aj tomu primerané hodnotenie.

Žáner: Dobrodružný/ rodinný/ fantasy

Dĺžka: 112 minút

Krajina pôvodu: UK/ USA

Rok: 2007

Réžia: Jay Russel

Hrajú: Ben Chaplin (Lewis Mowbray), Alex Etel (Angus MacMorrow), David Morrissey (Hamilton)

Moje hodnotenie: 9/10


Oficiálna stránka filmu: The Water Horse

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

IMDb: The Water Horse

p.s. naozaj pekný film ;)
p.s.2 nezabudnite na vytváranie vašich recenzií.

pošli na vybrali.sme.sk

2 komentáre:

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009