19 decembra 2008

Koniec ankety "O čom mám písať?"


Na úvod musím spomenúť jednu nepríjemnosť, o ktorej viete, ak ste si prečítali predchádzajúci článok. Bol tu jeden škodca, ktorý hlasoval v ankete viackrát, dokonca až 10x. Ako to spravil si vysvetlíme v budúcom článku. Jeho hlasy budem brať do úvahy, ale počet 10 zredukujem na 1.
Mrzí ma, že takto poškvrnil túto anketu, lebo bola veľmi dôležitá. Týkala sa budúceho smerovania blogu, ktorý je síce môj osobný blog, kde robím prakticky čokoľvek, ale čitatelia ste vy a preto chcem spraviť kompromis a písať o tom, čo baví mňa aj vás. Poďme však na výsledky ankety a na moje reakcie.



Aby som písal častejšie filmové recenzie chceli iba 2 hlasujúci. Je pravda, že doteraz som písal hlavne filmové recenzie. Budem ich písať aj naďalej, lebo obdobie vianočných prázdnin bude u mňa bohaté na pozeranie filmov.

Návody. Aby som písal návody chcel iba jeden človek. Doteraz som napísal len jeden návod a to na vyrobenie hlavičky v Gimp-e. Bol to prvý návod a preto sa vyskytli aj komplikácie, ktoré boli spôsobené vydaním novej verzie a tá priniesla veľmi veľké zmeny, preto som sa rozhodol ostať pri starom Gimp-e 2.4.5 . Návody určite ešte nejaké napíšem, ale pokúsim sa lepšie preveriť ich funkčnosť a jednoduchosť.

4 hlasujúci chceli, aby som písal viac o hrách a programoch. Hry hrám rád, ale opísať ich je ťažké, hlavne opísať ich technicky. Keďže toto neviem, tak nečakajte nejaké odborné názvy ani podobné veci, len môj názor na danú hru, čo sa mi v nej páčilo a čo zas nie. Mnohokrát je názor používateľov hry dôležitejší ako hŕba odborných termínov. Samozrejme prinesiem aj obrázky z hry, lebo to je tiež veľmi dôležité.
O progamoch som tiež začal písať nejako len v poslednej dobe. Tu sa tiež zameriavam na pohľad užívateľa. Snažím sa odporúčať programy, ktoré u mňa fungujú bezproblémovo a rád ich používam. Ak je program freeware alebo open source, tak dám aj link na stiahnutie. Ak nie je, tak možno dám tiež, ale samozrejme za obsah mimo tohto webu nezodpovedám ja. K recenziám programov samozrejme tiež pridám screeny, veď aj grafická stránka programu je niekedy dôležitá.

Najviac hlasov získala posledná možnosť, teda písanie o mne. Toto ma doslova šoklo, prekvapilo, zarazilo a ďalšie podobné veci. Myslel som, že ľudia neradi čítajú nejaké žvásty o mne a mojom živote. Bol som toho názoru, že taký článok im veľa neprinesie, preto nemá význam ho písať. Zjavne som sa však mýlil a mal by som sa polepšiť. Pokúsim sa písať aj o sebe, len ešte neviem v akom štýle a zameraní. Či písať moje názory na svet, denník alebo len tak keď sa stane niečo významné. To však časom zistím :).

Na záver chcem poďakovať všetkým hlasujúcim za ich hlasy, lebo mi pomohli vybrať budúci smer tohto blogu. Tento článok ešte využijem na reklamu pre moje budúce články. Chystám sa napísať článok o tom, ako ovplyvniť ankety na bloggeri, ďalej sa blížia Vianoce a opíšem vám ako vyzerajú Vianoce u nás a potom mám ešte v hlave pár myšlienok na také obsiahlejšie články.

pošli na vybrali.sme.sk

7 komentárov:

  1. Ak o sebe napíšeš takým spôsobom, že to bude zaujímavé a vtipné, tak to ľudia radi čítajú.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No nejako sa s tým už popasuješ. Neboj, keď to bude veľmi zlé, tak ti to povieme :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Laci: toho sa obávam :D. Ale nie, konštruktívna kritika je vítaná ;).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jj, Johny, tak, ako ti to už rok vždy hovoríme :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ešte nie je rok :). Až niekedy v januári, tuším 17.1. som dal Analytics na stránku a to bolo už v tých prvopočiatkoch :)

    OdpovedaťOdstrániť

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009