12 decembra 2008

QIP Infium 9020

qip
Ak ste sa 9.12. chceli prihlásiť na svoj ICQ účet cez QIP, tak ste neuspeli. Dôvodom je zákrok spoločnosti ICQ, ktorá neumožnila užívateľom QIP-u, aby sa prihlásili, resp. im nezobrazilo ich kontakty a správou boli vyzvaní, aby prešli na oficiálnu verziu ICQ klienta a to verziu novšiu ako 6.0 . Čo sa vlastne stalo?


Cieľom zjavne bolo, aby užívatelia QIP-u prešli na ICQ klienta a ja som si istý, že veľa ľudí tak aj urobilo. Rusi sú však Rusi a nedajú so sebou takto zaobchádzať a o pár hodín bolo po probléme. Na svete bola nová verzia QIP Infium 9020, cez ktorú sa dá na ICQ bez problémov prihlásiť. Kto nechce Infium, tak si môže stiahnuť aj QIP 8080, ktorý taktiež šlape ako švajčiarske hodinky.
Vo verzii Infium 9020 sa nič nezmenilo, keďže išlo iba o odstránenie tohto konkrétneho problému a to čo najrýchlejšie. Niečo zo základov o QIP Infium si prečítajte tu.
Ďalším IM klientom, ktorý slúži na pripájanie sa cez ICQ protokol je Miranda. Tú tento problém nezasiahol a išla ďalej. Je však určite len otázkou času, kedy sa ICQ opäť pokúsi odstaviť ostatných IM klientov.
Možno neviete, prečo majú niektorí ľudia radšej ostatných IM klientov ako je ten od ICQ. Ostatní klienti nezobrazujú žiadnu reklamu (na QIP niekedy príde správa písaná po rusky, ale to len občas), môžete sa súčasne prihlásiť na viacero služieb (Jabber, Aol, ...), nezaťažujú tak softvér ako ICQ klient (to je strašný žrút RAM-ky) a môžete si do nich dávať rôzne plug-iny a skiny.

Download: QIP Infium 9020

O tomto probléme s pripojením na ICQ taktiež informovali tieto weby:
Kusi
DSL
This is the summary

pošli na vybrali.sme.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009