20 januára 2009

Delta Force: Black Hawk Down

h gimpTáto hra bola vydaná v roku 2003. Napriek tomu som ju chcel strašne zohnať a zahrať si ju, lebo kedysi som mal možnosť vidieť z nej 1 level.

Na začiatok si povedzme niečo o deji. Je to síce vojenská hra, dej tu však aspoň trošku je. V roku 1993 US vyslalo vojakov na misiu do Somálska. Vašou úlohou v hre je často sprevádzať transporty s jedlom alebo zbraňami, vyčistiť určitú oblasť od povstalcov alebo pomôcť zachrániť civilistov.


delta force: black hawk down
Hra je rozdelená na singleplayer a na multiplayer. Multiplayer som ešte neskúšal, takže sa budem venovať single. Ten je rozdelený na 2 časti. V prvej časti prechádzate jednotlivé misie. Vždy máte na výber z 3 rôznych a keď jednu prejdete, pribudne vám namiesto nej nová. Takto to ide, až kým ich nesplníte všetky. Potom sa vám sprístupní druhá, náročnejšia časť.

delta force: black hawk down
Počas misií si vyskúšate odvoz v Hummeri, vrtuľníku a nákladiaku, no najčastejšie pôjdete pekne peši. Budete musieť ukladať výbušniny na mosty, odstreľovať nepriateľov v oknách budov alebo z vrtuľníka strielať po raketometníkoch. Nemyslite si, že obyvateľstvo je vami nadšené. Budú po vás hádzať kamene, ktoré vám však neublížia (škoda:).

delta force: black hawk down
Po čase sa vám môže stať, že misie vás začnú nudiť. Ďalej je nevýhodou save game. Máte na každú misiu predurčený počet uložení. K nevýhodám ešte patrí aj imbecilita vašich parťákov, ktorí sa dosť často zaseknú na rohu budovy a vy sa musíte vracať a riskovať kvôli nim váš život. O ich presnosti radšej ani nehovorím, nevedia sa trafiť do nepriateľa, ktorý je 2 metre od nich.
V hre mi ešte chýbajú tanky a obrnené transportéry. Viete si predstaviť, aká by to bola pecka ovládať tank?


K výhodám patria určite zbrane. Unesiete 3 zbrane. Ako prvú si môžete vybrať samopal, ostreľovaciu pušku alebo prenosný guľomet. Na druhú pozíciu máte na výber 2 typy pištolí alebo brokovnicu. Dôležitý bude pre vás tretí výber, kde môžete mať mínu (nevyužil som), C4 (využijete často) alebo RPG raketomet, ktorý je však takmer bezcenný.
Ďalšou peknou vecou sú zadania úloh. Pred úlohou máte vypísané, kde sa budete nachádzať, aké bude počasie, ako budú ozbrojení nepriatelia a koho budete mať ako podporu. Dosť užitočné veci.

delta force: black hawk down
Mne osobne sa hra páčila niekde v polovici. začiatok bol priľahký a záver bol už na mňa dosť. Navyše mi po čase misie liezli na nervy, lebo boli skoro rovnaké. Najlepšia zbraň bola pre mňa ostreľovacia puška M21, s ktorou sa perfektne mierilo a triafalo, dokonca mi vždy zostali aj náboje, takže pištoľ som nemusel použiť.
Grafika nebola suprová, ale dala sa. Hru odporúčam zahrať si, ja ešte chcem skúsiť multiplayer. Ten môže byť lepší ako single player, lebo môžete mať svojich inteligentných kamošov ako parťákov ;).

Plusy:
+ zbrane
+ zadanie úloh

Mínusy:
- save game
- podobné misie
- primitívnosť AI
- grafika

Minimálne systémové požiadavky:
Procesor 600 MHz
256 MB RAM
32 MB grafika

Čeština, patch, trainer: Hrej.cz
Recenzia: Sector.sk

p.s. existuje aj film Black Hawk Down, videli ste ho?

pošli na vybrali.sme.sk

4 komentáre:

  1. mne nechce zapnut single player
    ako to mam pustit ?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypíše to nejakú chybovú správu?
    Skúsil si preinštalovať?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tato hra stojy za hovno su tam velmy velke nevyhody ta grafyka je uplne zla no co sa da cakat od roku 2003

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Blbec tá hra je super

    OdpovedaťOdstrániť

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009