31 januára 2009

Zeitgeist- Duch doby

r v gimpeRozmýšľali ste niekedy nad vznikom, životom a osudom ľudstva? O tom, kedy vzniklo náboženstvo, koľko náboženstiev máme a čo nám hovoria? Viete, čo bolo za 11. septembrom, kedy spadlo World Trade Center? Tušíte, kto vládne tomuto svetu a kde je všetka moc? Ak nie, tak tento film sa vám to pokúsi vysvetliť.



Film je rozdelený na úvod a 3 časti. Úvod bol pre mňa neuveriteľne nudný, mal som chuť to vypnúť. Potom sa však dostala na rad prvá časť, ktorá hovorila o náboženstve. Boli tu vysvetlené otázky, aký je pôvod náboženstva, vysvetlené známe príbehy z biblie a porovnanie náboženstiev.
Nasledovala ďalšia časť. Tentokrát už z nedávnej minulosti. 9/11, teda útok na Svetové obchodné centrum v USA. Kto je za neho zodpovedný? Aký mal byť výsledný efekt? Čo na tom nesedelo? Tak na tieto otázky sa dozviete odpovede.
Nakoniec najzaujímavejšia časť. Kto je za oponou? Kto alebo čo vlastne ovláda tento svet? Čo sa stane v najbližšej budúcnosti? Dozvieme sa fakt zaujímavé informácie.


Musím priznať, že film ma zaujal a veľkej väčšine informácií verím. Nachádzali sa tu určite aj nejaké polopravdy, ale to k filmu patrí. Avšak tento film nemôžme posudzovať ako ostatné filmy. Je to dokument, ktorý naráža na citlivé témy. Film Zeitgeist-Duch doby si získal veľa ľudí, jeho stále veľmi vyhľadávaný, diskutovaný a dostal sa do povedomia ľudí. Začali vznikať fámy, že sa ho niekto snaží dostať preč zo scény. Boli to naozaj len fámy, na nete je o ňom toho dosť. Keby ho niekto nechcel, tak neuzrie svetlo sveta.
Film nás núti rozmýšľať, dívať sa naň inak. Každý si vezmite z tohto filmu to, čo uznáte za vhodné. Isté však je, že si svojou jedinečnosťou získal veľa ľudí.
Čo sa týka kvality spracovania, tak obraz tvorili zväčša rôzne obrázky alebo výpovede ľudí, ktoré už niekde boli. Herci nehrali a počuli sme len rozprávačov. Film asi nebol veľmi drahý, avšak je voľne stiahnuteľný na stránke filmu Zeitgeist ako torrent.

Keď moc lásky prekoná lásku k moci, svet spozná mier.-Sri Chymnoy Chose


Žáner: Dokumentárny/ historický

Dĺžka: 118 minút

Krajina pôvodu: USA

Rok: 2007

Réžia: Peter Joseph

Hrajú: len rozprávači

Moje hodnotenie: 9/10


Oficiálna stránka filmu: Zeitgeist movie

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

IMDb: Zeitgeist movie

p.s. Na koľko % je podľa vás tento film pravdivý?

pošli na vybrali.sme.sk

3 komentáre:

  1. Johny, film sa dá pozrieť aj online so slovenskými titulkami, neviem či to je presne to, o čom si robil recenziu, skús pozrieť:
    http://video.google.com/videoplay?docid=4642167330989213588

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Laci: ten link to je na druhé pokračovanie tohto filmu, ktoré sa volá Zeitgeist Addendum.
    Ale určite sa dá aj Zeitgeist Duch doby pozrieť niekde online.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vygooglil som :)

    online s českými titulkami: http://video.google.com/videoplay?docid=-686108267122535204

    OdpovedaťOdstrániť

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009