05 januára 2009

Wall-E

r v gimpeNajprv som si vo svojej hlave nebol istý, či si mám tento film pozrieť. Posledné mesiace som odignoroval animované filmy a ani predtým ma veľmi nebavili. Pozerala to však staršia sestra a tej sa len tak niečo nepáči. Tak som si to teda pozrel.

Dej sa začína na planéte Zem, tuším niekedy okolo roku 2800. Po nás, ľuďoch, tu ostalo množstvo odpadu, ktorý majú odstrániť roboty ako Wall-E. Ľudstvo je zatiaľ na vesmírnej lodi a zabudlo, čo to planéta Zem vôbec je.


Wall-E je posledný z funkčných robotov a spoločnosť mu robí iba "nesmrteľný" šváb. Rutinu každodennej práce naruší príchod neznámej lode, ktorá tu zanechá robota. Wall-E je prekvapený ale aj rád, že má spoločnosť. Postupne sa s nádhernou modrookou robotkou E-vou, ze ktorou by sa nejeden robot obzrel, skamaráti. Viac o deji nejdem prezrádzať, uvediem skôr veci, ktoré ma zaujali.

wall-e a šváb
Pixar zase raz spravil dobrú prácu. Ak animované filmy budú napredovať tak rýchlo a kvalitne, čoskoro nedokážeme rozlíšiť realitu od skutočnosti. Kvalita je fakt očarujúca.
Zaujme aj príbeh. Ten je určený takmer pre každého, nielen pre deti. Nadmerná produkcia odpadu je už naším súčasným problémom, takže film prestiera určitú víziu možnej budúcnosti, ktorá núti dospelých troška uvažovať, kam ten svet speje. Deti si zas nájdu vo filme rýchle scény, kde Wall-E s E-vou utekajú alebo robia ďalšie "akčné" veci.
Nikdy by som nebol povedal, že film, v ktorom je tak málo dialógov ma zaujme. Niekedy niečo povedali ľudia, inak dialóg vyzeral asi takto: "Wall-E! E-va! Wall-E? E-va?" Škoda, že sa nedá zachytiť ten ich tón :D. Dialógy boli nahrádzané práve pixarovskou grafikou a rýchlymi scénami.


Takže vytknúť môžem len tie dialógy, ale ani napriek tomu som sa nenudil a film odporúčam pozrieť si buď ako oddychovku, pri ktorej si možno pospíte alebo ako normálny film, pri ktorom sa zabavíte a zrelaxujete. Ľutovať podľa mňa nebudete.

waôô-e a eva
Žáner: Komédia/ animovaný/ dobrodružný

Dĺžka: 98 minút

Krajina pôvodu: USA

Rok: 2008

Réžia: Andrew Stanton

Hrajú: Wall-E, E-va :D

Moje hodnotenie: 9/10


Oficiálna stránka filmu: Wall-E

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

IMDb: Wall-E

p.s. Máte radi animované filmy?
p.s.2 staňte sa aj vy tvorcom recenzií.

pošli na vybrali.sme.sk

5 komentárov:

  1. PS: -> áno
    PS2: -> ak pozriem, tak zhodnotím :). Video nepridáš? Aspoň malú ukážku, ak nájdeš niekde na nete (predpokladám, že na youtube by mohlo niečo byť).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Myslíš trailer? Uvažoval som aj nad takým pridávaním...len som si nie istý, či s mojou rýchlosťou netu niečo nájdem a ak nájdem nejaké video, tak aby bolo to pravé ;) Ale dík za pripomienku.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Môže byť aj trailer... ale myslel som akékoľvek video na nete, v ktorom je spracovaná určitá časť deja z WALL-E. Ale trailer by bol asi najlepší. Ak sa teda rozhodneš nejaké dobré pridať a keďže máš problémy s rýchlosťou, tak to môžeš vyriešiť aj linkom na dané video :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Linkom by som to aj riešil ;) Pri budúcom filme dám aj trailer...a ak bude video mať tak do 5MB, tak si ho aj pozriem, či je to vhodné video! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. How to make money from sports betting: 5 tips to help you make money
    From making cash to your bankroll. Betting 1xbet korean is the lifeblood of sports betting. From the days of our 바카라사이트 players at home, you don't have งานออนไลน์ to risk their

    OdpovedaťOdstrániť

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009