03 novembra 2008

Vlkodav z kmeňa šedých psov

Videli ste už niekedy nejaký novší film z ruských oblastí? Nie? Ani ja si teraz nespomeniem, ale tento film ma presvedčil o tom, že sa ich filmy vyrovnajú americkým.


Zhadaba zničí dedinu kmeňa šedých psov, aby dostal to, čo potrebuje. Vyvraždí celú dedinu, ale jedného chlapca nechá nažive a pošle ho do diamantových baní. Chlapec dospeje, zosilnie, prijme meno Vlkodav a vydobyje si cestu na slobodu. Jeho jediným cieľom je pomstiť smrť svojej rodiny.
Na svojej ceste pomáha ľuďom a získava si tak priateľov. Ponúkne sa ochraňovať princeznú na jej ceste za ženíchom a svoju povinnosť si plní. Proti nemu však stoja Zhadabovi vojaci, ktorí potrebujú získať princeznú a kľúč k oslobodeniu bohyne smrti Moranny.
Vlkodav musí čeliť nepriateľom, intrigám a svojmu vlastnému osudu otroka.


Najprv som si myslel, že to bude nejaký historický film podľa legendy, ale bol to skvelý fantasy film. Prostredie prekrásnych hôr, súboje a mystika vytvorili tajomný a pútavý film.
Nehrali tu síce žiadni slávni herci, ale to je možno dobre, lebo divák si aspoň všíma všetky postavy rovnako. Film vyznel pekne a námet si tvorcovia zobrali z rôznych zaujímavých filmov. Spomeniem napríklad Star Wars- Vlkodavov meč na konci trocha pripomínal svetelný meč :D.

Žáner: Fantasy

Dĺžka: 136 minút

Krajina pôvodu: Rusko

Rok: 2006

Réžia: Nikolai Lebedev

Hrajú: Aleksandr Bukharov (Vlkodav), Oksana Akinshina (princezná Helen)

Moje hodnotenie: 8/10


Oficiálna stránka filmu: Vlkodav iz roda Serykh Psov

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

IMDb: Vlkodav iz roda Serykh Psov

p.s. aký novší film z Ruska ste videli?
p.s.2 staňte sa aj vy tvorcom recenzií.

pošli na vybrali.sme.sk

2 komentáre:

  1. no mne dej filmu strašne pripomínal film: barbar conan. najma zaciatok . ale inak tpo bol veľmi dobrý fil. v poslednej dobe mi zachutili nové ruské filmy: 9. rota, Trestný prápor,...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Conan bol väčší svalovec ;)...a o tých filmoch si skúsim niečo nájsť, možno budú dobré.

    OdpovedaťOdstrániť

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009