17 novembra 2008

Zločinec

Témy z väzenského prostredia zväčša filmu zaručia úspech. Bolo tomu tak aj pri filme Zelená míľa a Vykúpenie z väznice Shawshank, platí to aj o tomto filme?


Wade má nádhernú manželku, malé dieťa a dobre sa rozbiehajúcu prácu. Všetko by bolo pekné, ale jedného dňa sa im do domu vláme zlodej a Wade ho nešťastnou náhodou zabije. Je odsúdený na 3 roky väzenia. Tam sa dozvedá, že život za múrmi väzenia je iný ako vonku. Platia tu určité pravidlá a ak chce prežiť, musí sa ich čím skôr naučiť.
Učiteľom sa mu stáva jeho spoluväzeň John Smith, ktorý si toho v base už veľa prežil. Vysvetlí mu ako to tam všetko funguje a pomáha mu prežiť aj dozorcu s nezvyčajnými praktikami.


Väzenské drámy majú fakt úspech. Neviem čím to je, ale zatiaľ sa mi páčil každý takýto film. Tento bol pomerne dejovo jednoduchý, ale napriek tomu zaujímavý. Zvláštne bolo to, že v iných takýchto filmoch alebo seriáloch sú kadejakí homosexuálovia a tí nedajú hlavným hrdinom pokoj. Tu boli proti hlavnej postave buď viacerí, všetci alebo nikto. Film ukázal niektoré ľudské city, ale nešiel veľmi do hĺbky.Cieľom filmu bolo poukázať na stav amerických väzníc a množstvo uväznených ľudí.

Zaujímavý citát od Johna Smitha:

"Keď odídeš zo súdnej siene, zanecháš tam aj zákon. Tu sa riadime policajným poriadkom."


Žáner: Dráma

Dĺžka: 104 minút

Krajina pôvodu: USA

Rok: 2008

Réžia: Ric Roman Waugh

Hrajú: Stephen Dorff (Wade Porter), Val Kilmer (John Smith), Harold Perrineau (Jackson)

Moje hodnotenie: 7/10


Oficiálna stránka filmu: Felon

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

IMDb: Felon

p.s. Poznáte aj iné filmy z prostredia väzenia?
p.s.2 staňte sa aj vy tvorcom recenzií.

Obrázky: Filmklub

pošli na vybrali.sme.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009