18 augusta 2008

Dračie vojny

Na začiatku nám rozprávač povie o jednej legende. Dej nás zavedie priamo do vojny medzi zlým hadom a ochrancami mladého dievčaťa. Zlý had tentokrát nevyhral, pretože dievča aj so svojím ochrancom-milencom spáchajú samovraždu.


Dej sa následne prenesie do budúcnosti, kedy sa v LA stala nehoda. Ethan (Jason Behr) je novinár, ktorý sa snaží zistiť o prípade čo najviac. Všetko začne byť podivné a to Ethanovi pripomenie jeden zážitok z detstva, po ktorom mu ostal amulet, ktorý nosí na krku. Vie, že musí nájsť 20-ročné dievča Sarah (Amanda Brooks). Tá medzitým vidí v TV nehodu a príde jej zle. Tuší, že príde niečo zlé a jej vidiny sa napĺňajú.


V meste sa už totiž nachádza zlý had, ktorý ide Sarah po stope a zabíja všetkých, čo mu prídu do cesty. Ethan ako ochranca Sarah ju musí zachrániť a ich životy závisia iba na ich schopnosti utiecť hadovi. Majú im v tom pomáhať FBI a aj armáda US, ale akosi sa im to nedarí. 500-ročná armáda im robí problémy a ani s najmodernejšou technikou nedokážu poraziť nepriateľa. Vyzerá to dosť komicky, keď vojaci strieľajú zo samopalov a starí bojovníci sa kryjú iba kovovými štítmi a nič sa im nestane. Taktiež vstup armády do jaskyne vyznel veľmi zábavne. Prišli tam ako veľkí hrdinovia, ale keď zbadali hada, utekali von, čo im sily stačili.
Takže s "výraznou" pomocou armády Ethan aj Sarah unikajú na aute, nepriatelia ich však dostihnú a zajmú.
Všetko je pripravené na obetu, kedy má zlý had zjesť Sarah. Ethan však v talizmane ukrýva veľkú silu a jednou tlakovou vlnou zničí celú nepriateľskú armádu, čo je dosť neuveriteľné. Na pomoc Ethanovi príde aj dobrý had a začína sa tak súboj hadov. Ktorý vyhrá, si pozrite.


Legenda v tomto filme bola celkom dobrá, aj jej opis a prostredie stvárnili pekne. Avšak scény v LA pripomínal skôr Godzillu. Armáda zlého hada a aj on devastovali všetko a bezradná armáda ich nedokázala zastaviť. Scény, ktoré mali nastoliť strach, pôsobili nudne a smiešne. Zaujalo ma však grafické stvárnenie armády zlého hada, tie vymyslené príšery s raketometmi boli zaujímavé. Ku koncu sa prostredie filmu zlepšilo. Tmavá obloha, všade nepriatelia a malá šanca na prežitie. Vtedy to už začalo naberať na sile. Neznesiteľné však boli zvuky hada a draka pri záverečnom súboji. Nepočuli ste nič iné iba zavýjanie, až ma z toho rozbolela hlava. Film sa skončil pomerne dojímavo a smutne a nemôžme vylúčiť ani pokračovanie. Dalo sa to pozrieť, ale tá prostoduchosť nebola užitočná. Chcelo by to trocha viac ako len ničenie budov a utekanie.


Žáner: Akčný/dráma/fantasy

Dĺžka: 90 minút

Krajina pôvodu: Južná Kórea

Rok: 2007

Réžia: Hyung-rae Shim

Hrajú: Jason Behr, Amanda Brooks

Moje hodnotenie: 6/10


Oficiálna stránka filmu: D-war

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

p.s. neviem prečo to nazvali dračie vojny, keď tam boli skoro stále iba hady :D
p.s.2 nezabudnite na starú novinku v recenziách :D

Obrázky z: IMDB

pošli na vybrali.sme.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009