02 augusta 2008

Resident evil: zánik

Pokiaľ ste nevideli predchádzajúce filmy Resident evil, tak máte smolu. Dej tu totiž pokračuje v nadväznosti na prvý a druhý diel.


Nákaza sa už rozšírila po celom svete a ľudia sa premenili na zombie. Ostalo však zopár jedincov, ktorí ak chcú prežiť, musia putovať po krajine a nesmú sa nikde usadiť. Medzi takýchto ľudí patrí aj Alice (Milla Jovovich).
Stále zabíja zombíkov, no veď to poznáte :D. Pri svojom putovaní narazí na konvoj putujúcich ľudí a pomôže im v boji proti zmutovaným vranám.
Medzitým však organizácia, ktorá nákazu spôsobila, teraz žije v podzemí po celom svete a hľadá protilátku. Dr. Isaacs (Ian Glen) však nepozná hranice a ani zľutovanie voči kolegom. Chce nájsť Alice a z jej krvi spraviť protilátku.
Isaacks však po pohryznutí zombíkom a vpichnutím protijedu zmutuje a zmení sa na monštrum, ktoré vraždí pod zemou kolegov.


Zatiaľ konvoj nájde na povrchu základňu organizácie. Nachádza sa tam totiž vrtuľník, ktorý by sa im zišiel. Alice však neodíde, ale ide poraziť Isaacksa v záverečnom fighte.
To ako súboj a film skončí si pozrite...bude to však zaujímavý koniec.
Celkovo film je ukončený náznakom pokračovania, čo sa mi veľmi nepáči.


Napriek tomu, že film nemá v sebe veľa logiky, páčil sa mi. Niekedy si je proste treba pozrieť ako niekto niekomu poriadne jednu zavesí. Veľkým kladom filmu je ponechanie Milly Jovovich v hlavnej úlohe, inak ostatní herci sú tam akoby len tak do počtu. Nedá mi to a musím sem napísať pár veci, ktoré ma v tomto filme zarazili. Keď sa zombíci zhromažďujú okolo sídla organizácie na povrchu, ako vedia, že tam majú všetci ísť? Prečo neprekročia hranicu labilného plotu a nejdú ďalej, dokonca ani vtedy, keď ho konvoj prerazí? Prečo sa v tej chalupe otvára podlaha so stolom a to presne uprostred stola? Nebolo by nenápadnejšie,keby stôl nebol rozpolený? Tieto otázky dokazujú to, že ak chcete hľadať niečo inteligentné v tomto filme, tak ho ani nepozerajte!



Žáner: Akčný/horror/thriller

Dĺžka: 90 minút

Krajina pôvodu: U.S.A./SRN/Rakúsko/GB

Rok: 2007

Réžia: Russel Mulcahy

Hrajú: Milla Jovovich, Oded Fehr, Ali Larter, Iain Glen, Ashanti, Mike Epps, Christopher Egan, Spencer Locke


Moje hodnotenie: 7/10


Oficiálna stránka filmu: Resident Evil: Extinction

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia


p.s. keby niet hlavnej hrdinky, tak ma to asi nebaví :D
p.s.2 nezabudnite na novinku v recenziách

pošli na vybrali.sme.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009