11 augusta 2008

Lovci pokladov: Honba za pokladom Templárov

To slovo honba tento film dokonale vystihuje. Stále sa naháňajú za pokladom a to nie hocijakým, ale za pokladom Templárov. Ten v minulosti často menil majiteľov a tak zväčšoval svoju hodnotu.
Dej filmu sa odohráva v USA. Na začiatku uvidíme úryvok z minulosti hlavného hrdinu Bena Gatesa (Nicolas Cage). Potom sa ocitá niekde na zasneženom mieste, kde nachádza loď.

K deju nemám veľmi čo napísať. Po ukradnutí Deklarácie bude film len o napínavom hľadaní kľúčov, ktoré ich zase posielajú hľadať ďalšie kľúče, ktoré... . No a popri tom hľadaní zažívajú rôzne akčné chviľky, keď sa ich bývalí parťáci snažia dostať.
Ben, jeho otec, Riley a krásna ochrankyňa Deklarácie Abigail (Diane Kruger) utekajú jednak pred FBI aj pred Benovými bývalými parťákmi. Tí ich však chytia a využijú na to, aby sa dostali k pokladu. Avšak Ben aj s jeho otcom vedia niekedy dobre klamať a to, kam sa až dostali si pozrite vo filme.


Mne osobne tento film pripomína mix Indiana Jonesa a Da Vinciho kódu. Tieto 3 filmy sú navzájom späté. Lovci pokladov mierne opakovali po Indym, Da Vinciho kód zas opakoval po Lovcoch. Lovci pokladov sú teda stredná cesta. Tá býva väčšinou najlepšia. Tento film v sebe spája akciu a dobrodružstvo spolu s hľadaním a odkrývaním tajomstiev histórie. Samozrejme, že sú vo filme veľmi nudné pasáže, ale našli sa aj miesta, kde som sa riadne zasmial. Bola to taká oddychovka, pretože tu neboli nejaké extra špeciálne efekty, žiadne zveličovanie ľudských síl a podobne, preto to vyzeralo aj celkom reálne. Už sa teším, kedy si pozriem dvojku.


Žáner: Dobrodružný/akčný

Dĺžka: 130 minút

Krajina pôvodu: USA

Rok: 2004

Réžia: Jon Turtletaub

Hrajú: Nicolas Cage, Diane Kruger, Sean Bean, Justin Bartha

Moje hodnotenie: 7/10


Oficiálna stránka filmu: National Treasure

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia


p.s. nezabudnite na novinku v recenziách

pošli na vybrali.sme.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009