12 augusta 2008

Lovci pokladov 2: Kniha tajomstiev

Po 3 rokoch od prvej časti Lovci pokladov: Honba za pokladom Templárov je tu pokračovanie. Opäť sa stretneme s tými istými postavami, pribudnú však aj nové, zväčša záporné tváre.


Začiatok filmu predstavuje úryvok z minulosti, v ktorom uvidíme atentát na Abrahama Lincolna a zazrieme aj predka Bena Gatesa (Nicolas Cage) , Thomasa Gatesa.
Potom sa dej presunie do prítomnsti. Ben je na prednáške, kde dokazuje, že jeho predok bol hrdina. Táto scéna mi veľmi pripomína Da Vinciho kód. Z davu sa ozve akýsi pán, ktorý má dôkaz o tom, že Thomas Gates bol vrah. Tento chlapík je záporák tohto filmu, takže pozor naňho.
Ben aj spolu s jeho otcom Patrickom (Jon Voight) vedia, že jedinou cestou, ako očistiť meno ich rodiny, je nájsť poklad. Postupujú po stopách pokladu a tak sa ocitajú na rôznych miestach sveta, napríklad Francúzsko a Veľká Británia. Všetko sa však končí tam, kde to aj začalo, teda v USA. Dej postupne odkrýva tajomstvá histórie a Ben je čoraz bližšie k pokladu. Koniec vám nepoviem, ale zaujala ma jedna vec. Záporák sa mení na dobrého a potom je za to v závere filmu aj odmenený.

Tento film mi bohužiaľ pripomína iné filmy. Strašne mi jedna už spomínaná scéna pripomenula Da Vinciho kód a to som ho už videl pekne dávno. Akčnosť sa mi zas podobala na Jamesa Bonda. Všimnite si hlavne to auto v Londýne. Je na štýl Bonda, lebo má kameru vzadu v aute. Keď mám porovnať Knihu tajomstiev s Honbou za pokladom Templárov, tak vyhrá jednotka. Tu je priveľa megalomanstiev a film vyznieva až príliš neuveriteľne a to sa mi už nepáči. Dokým to bolo v rovine reality, tak to bolo fajn, ale uniesť prezidenta alebo sa len tak vlúpať ku kráľovnej, to je na mňa už veľmi silné kafé. Prejaví sa to bohužiaľ aj na hodnotení. Ale aby som bol objektívny, tak špeciálne efekty sú lepšie ako v jednotke. Pasce sú celkom dômyselné a zaujímavé. To my však zas pripomína Indiana Jonesa. Asi to bude pre mňa nejaký pripomienkový film :D.


Žáner: Dobrodružný/akčný

Dĺžka: 124 minút

Krajina pôvodu: USA

Rok: 2007

Réžia: Jon Turtletaub

Hrajú: Nicolas Cage, Diane Kruger, Jon Voight, Justin Bartha

Moje hodnotenie: 6/10


Oficiálna stránka filmu: National Treasure 2: Book of secrets

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

p.s. chvalabohu, že tam hrá znova Abigail (Diane Kruger), aspoň sa je na čo dívať :)
p.s.2 nezabudnite na novinku v recenziách

pošli na vybrali.sme.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009