14 augusta 2008

Votrelec versus predátor 2


Máme tu pokračovanie filmu Votrelec versus predátor. Ako to väčšinou u pokračovaní býva, každý diel naviac je horší. Či to platí aj tu, sa dozviete.

Dej dvojky sa začína presne tam, kde sa skončil v AVP 1. Loď s mŕtvym predátorom odchádza na domovskú planétu, ale v predátorovi je ukryté mláďa votrelca. To vyvraždí celú posádku. Predátorská technika je však takmer dokonalá, preto sa o tom dozvie aj predátor na domovskej planéte, ktorý sa vyzbrojí a odlieta na Zem.
Na Zemi sa zas začal množiť votrelec a unáša ľudí. Šerif Morales (John Ortiz) spolu s jeho kolegom a ďalšími ľudmi prečesávajú les, aby našli strateného otca s dieťaťom. To už tu však je aj predátor, ktorý pomocou jeho špeciálnej tekutiny zahládza stopy po telách. Pri tomto "čistení" ho vidí šerifov kolega a doplatí na to vskutku originálne, stiahnutím z kože.
Popri masakrovaní sa odohráva ešte jedna dejová línia. Takpovediac hlavná postava Dallas (Steve Pasquale) sa vracia domov z väzenia a stretáva sa so šerifom, ale hlavne so svojím bratom, ktorý má v meste pár problémov.
Predátor aj votrelec pokračujú vo vyvražďovaní. V tomto filme sú proti sebe 3 skupiny a to už je potom o krv postarané. Ľudia sú na tom bohužiaľ najhoršie. Chce ich votrelec pre potravu a rozmnožovanie, pre predátora sú zas odpad a zavadzajú mu. Ľudia však nechcú tak ľahko zomrieť, vyzbroja sa, zavolajú národnú gardu, ktorá mimochodom vydrží na scéne neuveriteľných 10 sekúnd, pokým ju votrelec nerozseká. Zanechajú však po sebe obrnený transportér, čo sa ľudom z mesta zíde. Šerif sa spojí s plukovníkom, ktorého prisľúbená pomoc v podobe lietadla nevyznieva moc nadšene. Tím obyvateľov sa rozdelí, lebo šerif postupuje podľa inštrukcií plukovníka, avšak Dallas mu neverí a preto sa s bývalou vojačkou, jej dcérou, Dallasovým bratom a jeho frajerkou odpájajú. Idú do nemocnice, kde nájdu votrelca. Tu by som mal uviesť jedno ponaučenie do života: "Ne*erte zaľúbeného chlapca!"
Presne tak, predátor na to doplatil zhodením do výťahovej šachty. Podarí sa Dallasovi aj s bratom dostať do vrtuľníka? Ako problém s votrelcom a predátorom vyrieši vláda? Na to si odpovedzte sami po pozretí filmu, ale len tak mimochodom, riešenie vlády USA ma neprekvapilo :D.

Môj postoj k tomuto filmu nie je kladný. Dej je takmer nulový, nemé to žiadne zaujímavosti okrem zabíjania. Oproti jednotke je to "suché". Jednotka mala výpravu, odhaľovala tajomstvá minulosti a skončila sa zaujímavo. Tu to v žiadnom prípade nehľadajte, lebo to tu nie je. Tento film nepriniesol nič nové, teda ho ani nepovažujem za potrebný. Dúfam, že trojka nebude, lebo by to bol určite veľký prepadák.


Žáner: Akčný/sci-fi/horror

Dĺžka: 95 minút

Krajina pôvodu: USA

Rok: 2007

Réžia: Colin Strause, Greg Strause

Hrajú: John Ortiz, Steven Pasquale,

Moje hodnotenie: 3/10


Oficiálna stránka filmu: Alien versus predator 2: Requiem

DVD obal: Obal

Iná recenzia: Recenzia

p.s. takú modrú tekutinu by som chcel aj ja :D
p.s.2 nezabudnite na starú novinku v recenziách :D

Obrázky: Kinema

pošli na vybrali.sme.sk

3 komentáre:

  1. "Organic Mulch) (University of Illinois at Urbana-Champaign, NRES-19-97). If you are working on a riding mower or a mower with an electric starter, you will also want to disconnect the battery as to prevent any accidental startups while servicing your machine. When ordering mulch, find out what the delivery cost is and compare it between companies before ordering.

    My web page; mulching

    OdpovedaťOdstrániť
  2. According to coal miners can make from $56,000-$104,000
    a year. Jundee brought up US$400 million of gold property alone, while Bronzewing, at
    this time owned by Navigator Strategies Ltd. Also onsite is a physics lab, which
    is in The underground psychic lab is in use today, by the University of Minnesota.



    Here is my weblog; mining

    OdpovedaťOdstrániť
  3. In contrast, the non-organic gardener is
    more likely to use chemically created fertilizers. As much as you may want
    to grow radishes and lentils in your kitchen you don't want to blemish your frugal reputation. This will give them time to acclimate to their new environment, avoiding stress and shock often associated with transplanting, ensuring a healthy start.

    Have a look at my web blog :: pilferage

    OdpovedaťOdstrániť

Pozri tiež:



Oficiálny e-mail: MGPJohny@gmail.com
Kopírujte len s mojím povolením alebo uveďte zdroj.

Johny ©2008-2009